Szólódallal jelentkezik januárban Hayley

2017-ben adott ki utoljára saját zenét Hayley, pontosabban a Paramore, 2020 januárjában pedig újra hallhatunk tőle valamit, ami ezúttal merőben új lesz, hiszen ezt a zenekar nélkül, szólóban jelenteti meg.

Nagyon  köszönöm a születésnapi köszöntéseket. A 30. nagyon fontos év volt számomra. A 31. is az lesz.

– kezdte üzenetét az énekesnő, majd folytatta:

Jövőre új zenével jelentkezem. Néhány nagyon közeli barátom segítségével valami olyat alkottam, amit sajátomnak fogok hívni. Ez egy nagyon különleges projekt, amiből januárban kaphattok ízelítőt.

– írta Insta Storyban, majd mindenkinek boldog új évet kívánt.

Hogy jutottunk idáig onnan, hogy Hayley 17 éven át hangoztatta, hogy a Paramore esetleges feloszlása után sem kezdene szólókarrierbe? Rövid összefoglaló azoknak, akik az elmúlt években csak információmorzsákat kaptak a bandát illetően:

2013-ban jelent meg a Self-Titled album, amit szinte 3 évig, 2015 végéig, sőt talán a 2016-os Parahoy!-ig turnéztattak a srácok. Ebből annyi bevételre tettek szert, hogy Hayley 2015-ben el tudta indítani önköltségen a Good Dye Youngot, amibe azóta is ideje 110%-át beleöli, parkolópályára téve ezzel a Paramore-t. Bár 2017-ben megjelent az After Laughter, az albumot előzőleg egyáltalán nem promózták, és a turnéja is durván egy évig tartott. Aztán újra visszavonulót fújtak, ami a háttérben lévő történteket ismerve teljesen indokolt és érthető: Hayley depressziós, bevallása szerint öngyilkossági gondolatok gyötrik. Ennek oka egyértelműen a Chad Gilberttől való válása. A pár 2008 és 2017 között volt együtt, ez idő alatt pedig az énekesnőt többször is megcsalták – egy alkalommal az esküvőjük előtt, amit el is kellett halasztani emiatt. A menyegzőt megtartották, de nem tartott sokáig a házasság: 16 hónap után bejelentették válásukat. Hay ezután újra visszavonult, szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A közösségi média felületeire csak elvétve posztolt, interjúkat elszórtan adott. Mi is csak információmorzsákból tudjuk, hogy rendszeresen terápiára jár(t), illetve a Good Dye Young közösségi felületeiről tájékozódtunk arról, hogy továbbra is ideje legnagyobb részét a munkába öli. Az új élet reményében nemrég még házát is eladásra bocsátotta. Lényegre törően: az üzletasszonnyá avanzsált Hayley élete gyökeresen megváltozott – talán ennek köszönhető az, hogy mai posztja felülírja az évekig hangoztatott kijelentéseit, és januárban mégis hallhatunk tőle valamit, ami az ő nevével, és nem a Paramore-éval fémjelzett.

Mi nem tudjuk hibáztatni őt amiatt, hogy valami újra vágyik. Sőt, mellette állunk, támogatjuk, és hisszük, hogy ez is annak az útnak egy megállója, mely során újra visszatalál önmagához és a kiegyensúlyozott, békés élethez. Mellesleg pedig a „projekt” szóhasználat részéről arra enged következtetni, hogy a Paramore nagyobb prioritást élvez számára, mint ez a kis kitekintő. Bárhogy is lesz, izgatottan várjuk a részleteket!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?