A mainstream számokról elfeledkezve a magazin összeszedett 10 eszméletlen, alulértékelt dalt.

A 10 legérdekesebb Paramore-ritkaság az Alternative Press szerint

A Paramore elég termékeny tíz évet tudhat a háta mögött, beleértve négy nagyszerű stúdióalbumukat és a Grammy-díjukat. Akár stílust, akár tagokat váltottak, minden lépésük sikeres volt. Ismertebb slágereiken kívül azonban megannyi alulértékelt számot írtak és dolgoztak már fel az idők során. Az Alternative Press listázta az általuk vélt top 10-et, melyhez maga Hayley is hozzácsatolt egy dalt.

10. My Hero (Sound Of Superman, 2006)

Ez a Foo Fighters-feldolgozás közvetlenül az All We Know Is Falling után jelent meg, amikor a rajongók bármit megadtak volna, hogy valami mást is hallhassanak az új zenekar egyetlen lemezén kívül. Ez az akusztikus verzió gyengéd és szívmelengető.

https://www.youtube.com/watch?v=NXihQN9wW5E

9. Fences (Riot!, 2007)

Bár a Riot!-ön minden dal igazi klasszikus, a Fences még így is kiemelkedőnek számít ezen a kislemezdalokkal csordultig teli albumon. A humoros, megmondós dalszöveg visszarepít minket a Misery Business-éra Hayley-jéhez.

8. Oh, Star (The Summer Tic EP, 2006)

Szerencsére ez a dal is megtalálható lesz az AWKIF jubileumi kiadásán a This Circle-lel együtt. Az Oh, Star hangzás alapján az első album sötétebb dalaira emlékeztet, mint a My Heart vagy a Conspiracy.

https://www.youtube.com/watch?v=4Nghds2A8Ys

7. Native Tongue (Self-Titled Deluxe, 2014)

Ez az ütős dal a zenekar önmagáról elnevezett lemezén jelent meg bónuszként. Ugyanaz a boldog, szerelmes lüktetés hallható benne, amely az albumot is végig jellemzi. Erre utal a következő dalszöveg is:

Ha kódoltan beszélsz hozzám, le tudom fordítani

6. Anklebiters (Paramore, 2013)

Az Anklebiters bár rövid, mégis édes, és bár mérges, elég éles.

Miért érdekel, amit az emberek gondolnak?
Talán hozzájuk vagy láncolva?

— kérdezi Hayley szinte kiabálva. A punk-rock dalban meglepő módon harangozó hangok és himnikus dobütemek találkoznak. Bár nem egészen három perces, rendkívül hatékony.

5. I Caught Myself (Twilight – Original Motion Picture Soundtrack, 2008)

A Decode minden figyelmet magára vonva sajnos elfeledtette az emberekkel, hogy a zenekar egy másik dalt is írt a Twilight filmzenei cédéjére. Az I Caught Myself dalszövege klasszisokkal érdekesebb. Míg az előbbi szinte kilóg a megszokott hangzású dalok közül, ez a szám kifejezetten paramore-os.

4. Decoy (RIOT!, 2007)

Ennek a dalnak csodálatos ereje van élőben! A Riot!-éra turnéin állandó helye volt a setlisteken, és azóta is a rajongók egyik nagy kedvence.

3. In The Mourning (Singles Club EP, 2011)

A fanok mindig is imádták az akusztikus Paramore-dalokat, mint például a Misguided Ghosts vagy a The Only Exception. Az In The Mourningot először egy livestream során hallhattuk, később pedig a Singles Clubon jelent meg, pozitív fogadtatással. Élőben később gyakran a Fleetwood Mac Landslide című dalával összekeverve játszották.

2. All I Wanted (Brand New Eyes, 2009)

A zenekar karrierjének legnagyobb tragédiája, hogy ezt a dalt még sosem adták elő élőben. Kísérteties gitár nyitja, majd ezt követi Hayley mély szerenádja:

Gondolj majd rám, amikor ott leszel
Amikor ott leszel
Térden állva könyörgöm majd neked

Az All I Wanted mindenképp kiérdemelte pozícióját a listán hihetlen hangterjedelmével és a közepétől indított eszméletlen felépítéssel. Ismét megkérdezzük: hogy lehet, hogy még sosem játszották élőben?

1. Last Hope (Paramore, 2013)

Oké, a Last Hope nem igazán nevezhető ritkaságnak, hiszen az élő verzió is átlépte már a tízmilliós nézettséget a YouTube-on, ugyanakkor nem fér kétség hozzá, hogy miért: a dal minden egyes apró részlete tökéletesen megrendezett, mind dinamikusan, mind dallamilag. A közel hat percen át tartó előadást egy magányos elektromos gitár nyitja. Amint megjelenik az aláfestés az átvezető részhez, Hayley lágy hangja fájdalmasan gyönyörű dalszöveget énekel. A dob követi szívünk ritmusát, a refrén pedig minden egyes alkalommal katartikus élményt nyújt. Könnyek gyűlnek az ember szemébe. A Last Hope valószínűleg több tetoválást fog inspirálni, mint bármelyik másik Paramore-dal, és a szerző szerény véleménye szerint a zenekar valaha volt legjobb dala.

+1, amit Hayley tenne az Alternative Press által összeállított listához: This Circle (The Summer Tic EP, 2006)

Egy mondat: „It never ends.”

https://www.youtube.com/watch?v=Vs8yykDGPI4

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

„Hayley Williams bátorított, hogy önmagam lehessek!”

Hayley-hez is eljutott az üzenet, és megajándékozta a rajongót, aki küldte.

Vélemény, hozzászólás?