Kinek több, kinek kevesebb sikere volt a feldolgozásokkal.

Sztárok, akik már dolgoztak fel Paramore-dalt

Korábban olvashattatok már olyan sztárokról, akik odavannak a Paramore-ért, most viszont azon hírességeket gyűjtöttünk össze, akik dolgoztak már fel dalt az együttestől.

Kelly Clarkson – The Only Exception

2012-es Stronger turnéja alatt dolgozta fel a Paramore Valentin-napi balladáját az American Idol első szériájának nyerteseként megismert énekesnő, aki osztatlan sikert aratott a coverrel, miután szívét-lelkét kiénekelte.

A dalt a Glee-ben is hallhattuk a színész-énekesek előadásában.

Christina Grimmie – Crushcrushcrush, The Only Exception, Decode, Misery Business

A youtube-os feldolgozásaival híressé vált, majd az amerikai Voice-ban Adam Levine (Maroon 5) csapatában küzdő Christina egyveleget énekelt rajongói kérésére, és bár eredeti YouTube-csatornáján már nem található meg a videó, szerencsére egy, a neve alatt futó fiókon még visszanézhető és visszahallgatható!

https://youtu.be/Rrkv1YLbxzE

New Found Glory – Pressure

„A nevem Hayley” – mondja viccelődve a videó elején a pop-punk együttes frontembere, aki papírról olvasta fel a Paramore első kislemezének dalszövegét. Mint tudjuk, a zenekarban Hayley szerelme, Chad Gilbert is játszik, és van egy másik feldolgozáshoz készült klipjük, melyben kedvenc együttesünk is szerepel.

Kelley Jakle (Pitch Perfect/Tökéletes hang) – Ain’t It Fun

Hogy a listán ne csak közkedvelt coverök legyenek, bemutatjuk az egyik legnépszerűtlenebbet, melyben a Tökéletes hang Jessicája látható és hallható. A leforgatott klipben főként félmeztelen férfiak vonaglását és lányok csípőt riszáló táncát leshetjük.

https://youtu.be/A6CTHobsIyo

Rudimental – Now

A többek között John Newmannel, Alex Clare-rel, Emeli Sandéval, Becky Hill-lel és Angel Haze-zel dolgozó Rudimental tavaly adta elő a Paramore (album) első kislemezét a BBC Radio 1 Live Lounge című műsorában, Ella Eyre kíséretében.

Aaron Marsh (Copeland) – Misery Business

A Paramore történetesen a Copeland előzenekaraként adta legelső koncertjét 2004. május 2-án, így Hayley-nek biztosan sokat jelentett, hogy egyik kedvenc együttesének frontembere feldolgozta az egyik legnépszerűbb Paramore-dalt. Az énekesnő a Twitteren is dicsérte az előadást.

A MizBizt egy metalcore banda, a Sea of Treachery is feldolgozta, amit Hayley a Paramore hivatalos LiveJournal-oldalán úgy magasztalt, hogy jobb az eredeti változatnál is.

Tóth Gabi – Misery Business

A magát Magyarország legjobb énekesnőjének valló Tóth Gabi nem sokkal a Riot! megjelenése után dolgozta fel a Misery Businesst. Döntsétek el, nektek mennyire tetszik, mindenesetre a videó alatt jócskán több a diszlájkok száma, mint a lájkoké.

+1: Avril Lavigne – Airplanes

Az Airplanes nem Paramore-dal, de Hayley révén talán megemlíthetjük a lista végén. A négyszeres platinalemezt Avril Lavigne mellett Rihanna, a feldolgozásaikkal híressé váló, később az amerikai X-Faktorban Simon Cowell kérésére énektanárokként segédkező Boyce Avenue tagjai (több mint nyolcmilliós nézettség!) és a szintén feldolgozásairól ismert, később a brit Voice-ban szerencsét próbáló Sean Rumsay is feldolgozta. A két utóbbi saját dalszövegeit is beleszőtte a slágerbe.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?