Good 4 U: Hayley Williamst és Josh Farrót is feltüntették Olivia Rodrigo slágerének írói közt

Ma hajnalban a Komponisták, Szerzők és Kiadók Amerikai Szövetsége (ASCAP) honlapján egyik pillanatról a másikra frissült Olivia Rodrigo megaslágerének, a Good 4 U-nak a kreditlistája, és bár korábban nem volt hivatalos nyilatkozat se Oliviától, se Hayley-től a Good 4 U és a Misery Business közti hasonlóságra vonatkozóan, úgy tűnik, a Paramore kiadója bedurvult és elérte, hogy íróként feltüntessék Hayley-t és Josht is.

Aki nem ismerné a mindössze 18 éves Olivia munkásságát: a Disney +-on futó High School Musical: The Musical: The Series című sorozatban alakítja a főszereplőt, első szólóalbumával pedig idén májusban rukkolt elő. A Good 4 U a nyár leghallgatottabb dala lett a Spotify-on és az eladási toplistákon is immáron 14 hete szerepel: 5 hétig volt az első helyen.

Rodrigo szóban forgó dalát és a Misery Businesst a TikTokon már hónapok óta hasonlítják össze előszeretettel, emiatt az egyébként 14 éve megjelent MizBiz hosszú, hosszú hetekre újra felütötte fejét az eladási és streaming-listákon. Most úgy tűnik, a hasonlóságot firtató vonatra felült Hayley-ék anyakiadója is (pontosabban a Fueled By Ramen és az Atlantic Records anyakiadója), a Warner Chappell Music, és elérte, hogy részesedjen(ek) a bevételekből.

Hayley mindössze annyit írt Instagram-sztorijában, hogy „a kiadó épp bevadult”, de több részletet nem árult el, pontosan mi történt a kulisszák mögött.

A Warner Chappell Music gratulált az elért sikerhez, különösképpen Hayley-nek és Joshnak. // Forrás: @yelyahwilliams / IG

A Good 4 U-t feljebb hallgathatjátok meg, alább pedig egy ütős remixet, ami még hangsúlyosabbá teszi a két sláger közti hasonlóságot.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.