Paramore: Februárban új album, itt a címadó dal

2017 tavaszán rukkolt elő utoljára új zenével a Paramore, mely ma fél évtizednyi várakozás után visszatért, hogy megkezdje új éráját. A magát stílussemlegesnek valló amerikai együttes február 10-én dobja piacra hatodik, This Is Why című albumát, annak első, címadó kislemeze pedig pár másodperce debütált a YouTube-on!

Szeptember 7-én volt négy éve, hogy a zenekar visszavonult a nyilvánosságtól, és bár Hayley 2020-ban és 2021-ben is megjelentetett egy-egy szólóalbumot, azok a promóció szinte teljes hiánya miatt csupán mérsékelt sikereket értek el. Ahogy az énekesnő is írta főszerkesztőnk Instagram Storyjára reagálva: „ez egy titkos album, csak az igazi rajongóknak.”

A This Is Why a Paramore közel 20 éves történetének első olyan albuma lesz, melyt megelőzően nem történt tagváltás az együttesben. Úgy látszik, a Hayley Williams, Taylor York és Zac Farro által formált trióval a banda megtalálta azt az összhangot, mellyel botránymentesen roboghat előre. Többek között erről is írt naplóbejegyzést tegnap kedvenc frontasszonyunk:

Helló újra, kedves barátaink. Mintha egy emberöltő telt volna el… Nemcsak azóta, hogy új zenét hoztunk a világra, de még több idő telt el azóta, hogy leültem volna a számítógépem elé csak azért, hogy írjak egy üzenetet, ami kifejezetten nektek szól.

Az otthon töltött elmúlt néhány év meghatározó volt. Már mindannyian a 30-as éveinkben járunk. Majdnem minden alkalommal, mikor a fiúkkal együtt vagyunk – és ez sokszor van –, azon kapjuk magunkat, hogy úgy emlékezünk vissza az elmúlt 2 évtized barátságára, mintha öregek lennénk. Butaságnak tűnhet, de valójában egyikünk sem hiszi el, hogy még mindig itt vagyunk, és úgy tűnik, valamiért az embereket még mindig érdekeljük. Ez hatalmas dolog, nem vesszük félvállról.

2018 végétől keződően máig felnőttlétem során először volt lehetőségem egybefüggő napokat, hónapokat, éveket otthon tölteni. Voltak heti időpontjaim (köszi a rengeteg orvosomnak), sokat főztem a saját konyhámban (bár azt kívánom, még többet tettem volna), és láttam a családomat is (személyesen) minden egyes alkalommal, amikor csak tudtam. Ráébredni arra, ezek az apróságok milyen luxust jelentenek bárkinek, bárhol, minden eddiginél nyilvánvalóbbá vált. A leckék végtelenek, és különböznek mindazoktól, amiket akkor tanultam, mikor az év minden napján, 0-24 a Paramore-ral jártam az utakat. Ez valódi kitörés volt abból az életformából, amit mindeddig éltem. Az időbeosztásunkat nézve a következő évekre, tudom, hogy nem lennék képes újra átadni magam a bandának, a zenének és ennek az életstílusnak, amit egyébként imádok, ha nem tartottunk volna egy önkéntes szünetet.

Mindezért, mindannyiunk nevében szeretnék köszönetet mondani nektek, amiért ennyire szerettek és támogattok minket elsősorban emberként. A zeneiparban nem az ember az első. Mégcsak nem is a zene az első. Nézzétek, igazából nem is olyan társadalomban élünk, ahol az emberiség az első!!!!!!!!!!!! Szóval amellett dönteni, hogy visszalépjünk egy picit ettől az egésztől, hogy ne őrüljünk bele, abszolút átgondolt választás volt.

Be kell vallanom, kibújni a föld alatti vackunkból és visszatérni az „igazi világba”, egy kicsikét hajmeresztő. Látni és olvasni a híreket, olyan mintha napi szinten tüdőn vernének és a levegőért kapkodnánk. A gondolat, hogy kimerészkedjünk ide és csináljuk, amit tudunk, ráadásul egy olyan időszakban, mint a mostani, egyszerre tűnik nehéznek, hiábavalónak és ugyanakkor szükségesnek is. Úgy tűnik, az időzítés arra is tökéletes, hogy megragadjunk minden alkalmat a felületeinken a jó ügy érdekében. Legyen szó égető problémákról, vagy csak arról, hogy megmutassuk magunknak és másoknak is, hogy a zene még mindig egy olyan hely, ahol jó lenni. Egy koncert még mindig lehet egy összejövetel, nem csak egyszerű tömeg. Ezt várom a legesleginkább.

Azt hiszem, ezt most be is fejezem. Holnap újra elkezdjük! De valójában, az igazat megvallva, csak ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Megannyi oknál fogva, amiket nem is tudok kifejteni, úgy érzem, most fogjuk életünk legboldogabb és legteljesebb pillanatait megélni a Paramore-ral. És mikor azt mondom, hogy „MI”, mostanra bizakodva remélem, tudjátok, kikről beszélek.

Nemsokára újra hallotok felőlem. Szeretetet, hálát, reményt, szolidaritást küldök nektek, meg mindazt, ami még létezik ezek közt.

Miss Williams

– írta a Discordon.

A banda négy nap múlva turnéra indul, és mint írtuk, bár a trióban nem történt tagváltás, Taylor bátyja, Justin nem sessionzenésze többé a zenekarnak, mivel a négyfősre bővült családjával szeretné tölteni ideje nagy részét, amit a turnés életmód nem tesz lehetővé — közölték pár hónapja. Helyét Brian Robert JonesBrian Robert Jones veszi át, aki onnan lehet ismerős számotokra, hogy dolgozott már együtt a srácokkal Hayley első szólóalbumán.

A február 10-én érkező nagylemez arra enged következtetni minket, hogy a nyári fesztiválszezonra talán Európát is megcélozza a csapat, ahogy azt egyébként is szokták ekkortájt, tekintettel arra, hogy a koncerthelyiségek zöme nem fedett errefelé.

A This Is Why dalszövegfordítását itt találjátokitt találjátok!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Pörgős kisfilmmel debütált a The News

Zúzós dallal és izgalmas klippel promózza tovább hatodik albumát a zenekar.