Főoldal / Paramore / Tagok / Hayley Williams

Hayley Williams

 • Biográfia
 • Diszkográfia
 • Videográfia
 • Évről évre
 • Tetoválások

„Mikor látom az embereket, elképzelem, mi várja őket otthon, milyen problémákkal küzdenek meg, és tudom, hogy egy koncert erejéig megszabadíthattuk őket a gondoktól. Ez motivál.”

Hayley Nichole Williams (Meridian, Mississippi, 1988. december 27.) Cristi és Joey Williams egyetlen közös gyermeke. Két féltestvére van, Erica és McKayla, de szülei válása után több mostohatestvért is örökölt.

Már kislányként tudta, hogy nagy jövő vár rá. Második osztályban közölte tanítónőjével, ha felnő, híres énekesnő lesz, negyedikben bandát szeretett volna alapítani, hatodikban már a saját dalait írta, illetve megnyert egy tehetségkutatót, hetedikben, szülei válását követően pedig Franklinbe költözött, ahol elkezdte valóra váltani álmait.

Színház- és reklámszerepek, Mammoth City Messengers

A zene fővárosa mellé való költözés előtt színházi szerepekre és tévéreklámba jelentkezett. Az utóbbiban elénekelte az Egyesült Államok himnuszát, mellyel a dohányzás következményeinek súlyosságára szerette volna felhívni fiatal kortársai figyelmét.

11

Egy esztendővel a reklámszereplés után, 12-13 éves korában csatlakozott a Gorillaz keresztény változatának szánt Mammoth City Messengershez, mellyel az együtt töltött idő alatt kiadtak egy lemezt, egy képregényt, valamint egy rajzfilmet is készítettek, melyben az énekesnő Taylor Hudson karakterének kölcsönözte a hangját, de végül egy néma előzetesen kívül mást nem jelentettek meg. Az említett albumon Hayley-t nyolc dalban hallhatjuk énekelni, amiről ő úgy nyilatkozott, hogy „pár számban közreműködött”.

A nehéz tinédzserévek

A 2002-es költözés után nem sikerült beilleszkednie az új, már összeszokott diákseregbe. A kiközösítés mellett lelkileg és fizikailag is folyamatosan bántalmazták, nemcsak osztálytársai, de tanárai is. Két hetet sem járt az iskolába, mikor Cristi átíratta egy vallásos tanodába, ahol megismerkedett későbbi zenésztársaival, Zac és Josh Farróval, akiknek a későbbiekben dalszövegeket kezdett írni. Rajtuk keresztül tett szert Taylor York barátságra, aki egy zenekarban játszott velük.

Karrier

Lemezszerződés 14 évesen

Hayley-t 2003-ban, 14 éves korában leszerződtette a világ egyik legnagyobb kiadója, az Atlantic Records, hogy popelőadót csináljanak belőle, ám ő azt mondta; inkább alternatív rockot szeretne játszani a barátaival. Eredetileg a Paramore is ugyanezen kiadón keresztül jelentette volna meg első albumát, de a banda imidzse miatt az Atlantic Records egy leánykiadójánál, a Fueled By Ramennél kötöttek ki.

A Paramore-ral

Édesanyja abban az intézményben tanított, ahová Hayley is járt. Mikor a folyosón sétálva megpillantott egy plakátot, melyen az állt, hogy énekest keresnek egy frissen megalakult együttesbe, ő egyből lányára gondolt, akinek barátokra volt szüksége az új helyen. Miután beállt a punk-rock, illetve funk dalokat feldolgozó The Factorybe, megismerkedett Jeremy Davisszel. Bár a formáció hamar feloszlott, a basszusgitárossal való barátság és a zene szeretete ugyanúgy megmaradt. Ezek után alapították meg a Paramore-t. Hayley ekkor mindössze 15 éves volt.

Az eredeti felállás: Jeremy Davis, Zac Farro, Hayley Williams, Josh Farro, Jason Bynum

A Paramore-ral négy stúdióalbumot és több EP-t adtak ki. Legutóbbi nagylemezük, az önmagukról elnevezett korong 2013 áprilisában került a boltok polcaira, és már az első héten több mint 106 000-es eladást produkált, ami után az első helyen debütált a Billboard 200-on – ezzel megdöntve a Brand New Eyes 2009-es rekordját.

Olvass tovább a Paramore-ról! →

A Paramore nélkül

A Mammoth City Messengers-es projekteken kívül, illetve a Paramore megalapítása óta számtalan neves zenekarral dolgozott már együtt, mint például a Fun., a mewithoutYou, a You Me At Six, a New Found Glory, az October Fall, a The Chariot, vagy éppen a Death In The Park. Ám nemcsak bandák, hanem szólóelőadók számaiban is működött már közre. Többek között B.o.B. világslágerré vált, ma már négyszeres platinalemez dalában, az Airplanesben is hallhatjuk hangját, valamint 2013-ban Zedd felkérte, hogy énekeljen a Stay The Nightban. Az utóbbinak egy akusztikus változata is megjelent, míg az előbbinek van egy második része, amiben Eminem is rappel.
3 (1)

Hayley 2013-ban piacra dobta saját kozmetikai csomagját, melyet a MAC Cosmeticsszel együtt készített. A főként narancsszínű termékeket tartalmazó készlet egy napon jelent meg a Paramore-ral és a Still Into You klipjével. A kollekció darabjai egy-egy, a bandával kapcsolatos dologról kapták a nevüket: a szemfesték megnevezését a Daydreaming című dal ihlette, a körömlakkot pedig Riot Gearre keresztelte, ezt a kifejezést pedig a Fast In My Car dalszövegében találhatjuk meg.

2013 októberében az egyik mellrák elleni kampány, a Pinktober nagykövete lett. 2015-ben várhatóan saját hajfestékekkel jelentkezik.

Hangi adottságok

A lányoknál a mutálás általában 17 és 18 éves koruk közt zajlik le, és mivel Hayley mindössze 13 esztendős volt, mikor találkozott Brett Manninggel, a tanár óvatosan kezdte gyúrni a hangját. Az All We Know Is Falling felvételekor még csak 16 esztendős volt, ám akkor már túl volt a változáson.
4

Beszéd szinten énekel, ami azt jelenti, hogy olyan játszi könnyedséggel dalol a magas hangtartományban, mint ahogyan beszél, tehát egyáltalán nem feszíti a torkát. A technika elsajátításakor nagy teret kap az egyéniség is, ennek köszönhetően pedig karaktere a mély hangtartományban is ugyanolyan jól kivehető, mint a magasban, amiből látszik, hogy személyisége már kialakult. Harsány és erőteljes, ahogy több szakportál is írja: hallatszik benne a bátorság és a hatalom, ami mellett könnyen felismerhető a hangtónusa is. Éneklés közben nem erőlködik, sem a vibrálással, sem a levegővétellel nincsenek gondjai, köszönhetően az úgynevezett „harmadik tüdejének”. 3,3 oktávot tud kiénekelni.

Magánélet

Az énekesnő korábban a banda gitárosával, Josh Farróval randizgatott, de a románc 2007-ben véget ért. 2008-ban összejött az akkor még házas, ám már válófélben lévő Chad Gilberttel, a New Found Glory gitárosával, akivel a mai napig boldog párkapcsolatban élnek, annak ellenére is, hogy sokszor hatalmas köztük a távolság, mivel mindketten folyamatosan turnéznak. Chad jelenleg saját szólóalbumán dolgozik, melyen lesz egy duettje Hayley-vel. 2014 karácsonyán eljegyezték egymást.

Érdekességek

 • A középiskolát online végezte el 2006-ban.
 • Imád videojátékokkal játszani, kedvence a Tekken.
 • Nem szereti a Facebookot, de a legtöbb közösségi portálon fent van.
 • Tízévesen, egy korcsolyapályán kapta első csókját.
 • Hétéves korában vezetett naplóját mostohaapja eladta az interneten.
 • 2009-ben vette meg saját házát.
 • Első autóját, Miss Anne-t 14 évesen kapta. Sajnos tönkrement, de édesapja megjavította, majd McKaylának adta.
 • 2011-ben koszorúslány volt édesapja esküvőjén, illetve ugyanebben az évben Jeremyén is.
 • Többször is elnyerte a legdögösebb nőnek járó díjat különböző átadókon.
 • Fél a pókoktól.
 • Jó barátságot ápol Taylor Swifttel és Katy Perryvel. Az előbbivel már duettezett is, valamint az egyik videoklipjében is szerepel.
 • Szereti a pankrációt, egyik legnagyobb kedvence CM Punk, akivel követik egymást a Twitteren, ráadásul van pár közös képük is.
 • Imádja a tetoválásokat, jelenleg tizenkettő díszíti testét.

Stúdióalbumok

 1. Mammoth City Messengers, Vol. 1 (2004)
 2. All We Know Is Falling (2005)
 3. Riot! (2007)
 4. Brand New Eyes (2009)
 5. Paramore (2013)

Középlemezek

 1. The Summer Tic EP (2006)
 2. Summer Tour EP (2010)
 3. Singles Club (2011)

Koncertalbumok

 1. Live in the UK 2008 (2008)
 2. The Final Riot! (2008)

Teljes Paramore-diszkográfia

A Paramore nélkül

Saját dalok
 1. Teenagers
Mammoth City Messengers
 1. All They See Is Love
 2. Boomerang
 3. Explode
 4. Hang On
 5. Jumping Inside
 6. Lift My Hands
 7. Power In Me
 8. Secret Invasion
Közreműködések (Stúdióminőségben)
 1. Airplanes (B.o.B.)
  • Airplanes Part II (B.o.B. & Eminem)
 2. All Circles (mewithoutYou)
 3. Bed Intruder Song (Jordan Pundik, Ethan Luck)
 4. Bury It (CHVRCHES)
 5. Fallen (Death In The Park)
  • Fallen Acoustic
 6. Fox Dream Of The Log Flume (mewithoutYou)
 7. Gersberms (Hard ‘n Phirm)
 8. Keep Dreaming Upside Down (October Fall)
 9. Plane Crash Dreams (Josh Farro)
 10. Plea (Say Anything)
 11. Stay The Night (Zedd)
  • Stay The Night Acoustic
 12. Tangled Up (New Found Glory)
 13. The Few That Remain (Set Your Goals)
 14. Then Came To Kill (The Chariot)
 15. The Church Channel (Say Anything)
 16. The Rainbow Connenction (Weezer)
 17. Vicious Love (New Found Glory)
 18. Wearing Your Ring (What’s Eating Gilbert)
 19. What’s His Name (Domestikated)
Közreműködések (Live)
 1. Always Attract (You Me At Six)
 2. Say It Ain’t So (Weezer)
 3. Somebody That I Used To Know (Fun. – Gotye cover)
 4. Stay With Me (You Me At Six)
 5. Sugar, We’re Goin’ Down (Fall Out Boy)
 6. The Passenger (Deftones)
Feldolgozások
 1. Bad Romance (Lady Gaga)

Koncert DVD-k, dokumentumfilmek

 1. The Final Riot! (+40 Days of Riot!)
 2. Behind Brand New Eyes
 3. Zedd – Moment Of Clarity (Documentary)

Videoklipek

A Paramore-ral
 1. Pressure (2005)
 2. Emergency (2006)
 3. All We Know (2006)
 4. Misery Business (2007)
 5. Hallelujah (2007)
 6. Crushcrushcrush (2007)
 7. That’s What You Get (2008)
 8. Decode (2008)
 9. Ignorance (2009)
 10. Brick By Boring Brick (2009)
 11. The Only Exception (2010)
 12. Careful (2010)
 13. Playing God (2010)
 14. Monster (2011)
 15. Now (2013)
 16. Still Into You (2013)
 17. Anklebiters (2013)
 18. Daydreaming (2013)
 19. Ain’t It Fun (2014)
 20. Hate To See Your Heart Break ft. Joy Williams (2014)
Egyéb
  1. Kiss Me (2007) – New Found Glory

A Paramore nélkül

 1. Airplanes (2010) – B.o.B.
 2. Gersberms (2012) – Hard ‘n Phirm
 3. Stay The Night (2013) – Zedd
 4. Stay The Night: Acoustic from iTunes Session (2014) – Zedd
 5. Bad Blood (2015) – Taylor Swift
 6. Vicious Love (2015) – New Found Glory
 7. Bury It (2016) – CHVRCHES
A tartalom hamarosan újra elérhető lesz!
A tartalom hamarosan újra elérhető lesz!