Minden, amit tudnod kell Hayley Williams holnap érkező albumáról

Kellemes hírekre ébredtünk ma reggel: Hayley által hivatalosan is megerősítésre került a pletyka, miszerint holnap bemutatja második szólóalbumát, melynek címe FLOWERS for VASES / descansos lesz. Az énekesnő az éj leple alatt megosztotta velünk az albumborítót is – de ne rohanjunk ennyire előre.

Az elmúlt hetekben rettenetesen felgyorsultak az események, így akik csak most szembesülnek vele, hogy holnap reggel új lemezre kelnek, azok számára nagy katyvasz lehet az interneten található információhalmaz. Az átláthatóság érdekében pontokba szedtünk mindent, amit feltétlenül érdemes tudni.

Az első pletykák

December 12-ére kell visszaugranunk az időben, mikor Jimmy Fallon Taylor Swift legújabb meglepetésalbumán poénkodott saját műsorában. A lényege annyi volt, hogy az Evermore-ra keresztelt lemezzel űzött szóvicceket – pl. hogy következő korongja címe Pottermore lesz, aztán Furthermore, Julianne Moore stb. A vicc azzal végződött, hogy Jimmy szerint a Paramore is kiadott egy új albumot, melynek címe: Taylor Swift.

Másnap az együttes megosztotta ezt a részletet Fallon műsorából, és annyit fűztek hozzá:

Jimmy, ne ébreszd fel a Paramore-rajongókat még. 👁️

Természetesen ennyi bőven elég is volt, nem kellett több ahhoz, hogy beinduljon a találgatás: mégis mikor kéne felébrednünk? Az olajat Hayley akkor dobta a tűzre, mikor születésnapján közölt egy fotót, melyen újra vörös hajjal láthattuk őt. Ez azért nagy jelentőségű, mert korábban többször utalt rá: ha új Paramore-album érkezik, valószínűnek tartja, hogy visszatér gyökereihez – zeneileg és a haját illetően is.

Kereken hat héten át ment a pusmogás arról, hogy a Paramore négy év kihagyás után idén új lemezzel érkezik, de aztán január 23-án bizonyossá vált: a Petals For Armor 10 hónappal ezelőtti megjelenése után Hayley ismét szólóban ügyködik valamin.

My Limb

23-án valaki kiszúrta, hogy a hayleywilliams.com átirányít minket egy új domainre, a flowersforvases.com-ra. Az oldalt megnyitva két dolgot láthattunk: egy albumborítónak tűnő grafikát, illetve egy hangfelvételt, melyen Hayley azt ismételgette: „my limb”, azaz „a végtagom”.

Ugyanezen a napon valaki kitette a Twitterre, hogy csomagot kapott az énekesnőtől: textilbe bugyolált Barbie-végtagot szállított neki a posta, illetve egy papírfecnit, amire az volt ráírva, hogy „ültess el”. A következő napokban több mint egy tucat amerikai rajongó kapott hasonló csomagot – vagy kezet, vagy lábat, de az üzenet mindig megegyezett –, és az is világossá vált, a textil, amibe a műanyag végtagokat csomagolták, Hayley esküvői ruhájából származik.

Időközben valaki felfedezte az Instagramon Hay voice memóit, aminek az alján tavaly júliusi dátummal szerepel a My Limb.

A dal 29-én be is futott, és nemcsak a végtagos marketingkampánya volt őrült, de a megjelenése is.

Egy rajongó hívta fel rá a figyelmet a Twitteren, hogy mikor tavaly nyáron rendelt a Petals for Armor-webshopból valamit, véletlenül elírta a nevét, és mikor megkapta a végtagokat, újra az elírt névre küldték a csomagot. Ez annyit tesz, Hayley a webshop adatbázisából tudta, hova postázza küldeményeit.

Az etikussága megkérdőjelezhető – bár őszintén, kit érdekel, ha magától Hayley-től kap csomagot? –, de valószínűleg ezek alapján sikerült kinyomozni egy nashville-i rajongó, Carly adatait is, akinek a házához személyesen ellátogatott Hayley, hogy otthagyja a CD-re kiírt My Limbet. Letette a küszöbre a lemezt, elhajtott, majd az Instagramon írt üzenetet a lánynak, hogy nézzen ki, ajándékot kapott. A CD mellett volt egy Sanctuary-gyertya is, illetve egy levél, melyben a rajongó felhatalmazást kapott, hogy feltöltse az internetre a dalt.

Tömören: nem gondolva az eladásokra, Hayley kiszivárogtatta legújabb kislemezét.

Fekete rózsák

Még észhez sem tértünk, mikor ennek a hétnek az elején újra felrobbant a Twitter: amerikai rajongók újabb csomagokat kaptak, ám ezúttal virágcsokrokat, azzal az üzenettel, hogy „virágok a vázáidba” – „flowers for your vases”.

Mivel a My Limb (= végtagom) megjelenése előtt Hayley végtagokat postázott, letiszulni látszott a kép, hogy az újabb küldemények már a Flowers For Vasest vezetik fel.

Időközben a flowersforvases.com folyamatosan frissült, megjelenési sorrendben beágyazzuk nektek az összes hangfelvételt és artworköt.

A honlapra feltöltött hangfelvételek között találunk olyat, ami korábban már kikerült Hayley Instagram-oldalára. Ennél a pontnál hivatalos információ hiányában is már rég megkérdőjelezhetetlen volt egy új album érkezése.

A nagy információszivárgás

Kb. másfél napja egy RideOrDie nevű felhasználó a zenei híreket kiszivárogtató ATRL-fórumban új topikot nyitott, és azt állította

Péntek, vadiúj Hayley Williams-album, 14 dal, köztük a My Limb, Find Me Here, Asystole, Just A Lover, Good Grief és még több. Az albumborító nagyon érzéki, nincs rajta szöveg.

Az ilyen kétes forrásból származó információkhoz alapvetően fenntartásokkal állunk, ám elmélyedve a hozzászólásokban, kiderül, az említett felhasználó valódi bennfentes lehet – valószínűleg lemezkiadónál dolgozik –, mert korábban 100%-os pontossággal jelzett előre albumcímeket, megjelenéseket.

Ami még a témából kiderül, hogy amíg a Find Me Here a Self-Serenades EP-n mindössze 1:49 hosszú volt, a holnap debütáló anyagon 2:11 hosszú lesz. Azt is megtudhatjuk, hogy az albumon nem lesznek interlude-ok, úgynevezett átvezetők, viszont több dal lesz, ami rövidebb 3 percnél.

Dallista

Február 3-án a Flowers For Vases dallistája is kiszivárgott – nem tartjuk kizártnak, hogy a fent említett ATRL-felhasználó által –, felkerült a Genius dalszöveges adatbázisába, ahol az album megjelenését szintén ötödikére datálták.

  1. First Thing To Go (2:59)
  2. My Limb (2:53)
  3. Asystole (3:05)
  4. Trigger (4:05)
  5. Over Those Hills (3:11)
  6. Good Grief (2:38)
  7. Wait On (3:10)
  8. KYRH (2:34)
  9. Inordinary (4:44)
  10. H. Y. D. (3:42)
  11. No Use I Just Do (2:09)
  12. Find Me Here (2:11)
  13. Descansos (1:59)
  14. Just A Lover (3:03)

A KYRH a „Keep You Right Here” rövidítése, a H. Y. D. pedig a „How You Doing”-é, és a fórumüzenetekből egészen úgy tűnik, e utóbbinak köze lesz valamilyen szinten az amerikai műsorvezetőhöz, Wendy Williamshez. Ha minden igaz, a H. Y. D.-ban ismét káromkodni hallhatjuk majd Hayley-t.

Descansos

Bár már tényleg annyira egyértelmű volt minden, hogy nem volt szükséges, azért ma reggelre Hayley mégis megerősítette a hírt, miszerint holnap érkezik második szólóalbuma, melynek teljes címe: FLOWERS for VASES / descansos.

Na de mit jelent ez a spanyol eredetű szó? A My Limb megjelenése kapcsán már írtunk róla: nem teljesen tiszta a kép, de úgy tűnik, az alább látható emlékhelyeket hívják így. Ezeket a kereszteket olyan személyeknek állítják, akik hirtelen vesztették életüket egy bizonyos helyen, vagy túlélték a balesetet, de életük azon a ponton gyökeresen megváltozott.

A descansos az átalakulás pillanatát is jelképezi: a pillanat, mikor elfogadod, sőt meggyászolod a traumáid, majd elengeded őket. A témával foglalkozó szövegkörnyezetben a traumákra sebekként tekintenek, mégis hálásak értük: ebben az esetben kifejezetten olyan megrázkódtatásokról van szó, amik jelentősen formálták a személyiséget, ezért úgymond „tisztességes bánásmódot” érdemelnek a feldolgozás, majd az elengedés során. Ahogy fogalmaznak: mivel magaddal viszed a tanulságot, ami által folyamatosan fejlődsz a továbbiakban is, tisztelettel kell eltemetni a traumáid.

Borító

„Az albumborító nagyon érzéki, nincs rajta szöveg.” – emeltük ki pár bekezdéssel korábban a RideOrDie nevű ATRL-felhasználó szavait, melyek ismét igaznak bizonyultak.

A fotót – melyet valószínűleg Lindsey Byrnes készített – maga Hayley tette közzé pár órája, elismerve ezzel kb. az összes pletykát és híresztelést.

Tehát

Tehát 10 hónappal a Petals For Armor megjelenése után Hayley piacra dobja második nagylemezét is. Ahogy a PFA-t sem promózta agyon (sőt, amúgy annak idején az After Laughtert sem), úgy tűnik a Flowers For Vases is csak elenyésző reklámot kap, nincs több hónapos marketinghadjárat a beharangozására. Nagyon úgy fest, nem kamu, Hayley-t tényleg nem érdeklik az eladások, és ezek az albumok a gyógyulásának meghatározó mérföldkövei.

Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy ti mit gondoltok, mire számítotok? Regisztráljatok honlapunkra és írjátok meg alább hozzászólásban a gondolataitokat, beszélgessünk!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.