Hayley: „41 kilóra fogytam, a mellékvesém is tönkrement”

Tegnap publikáltunk egy hosszú, de annál lényegesebb interjúfordítást, melyben Hayley elég sok témát érint: gyerekkori traumákat, a szülei válását, a nőgyülöletet, amit a turnékon tapasztalt, Josh botrányos kiválását, Chaddel való házasságát és annak zátonyra futását. Azt hittük, a Vulture-ben megjelent riportban minden elhangzott, ami érdekes lehet, ám kiderült: akadnak még megdöbbentő részletek az énekesnő depresszióját illetően. A The Guardian cikkét foglaljuk össze ezúttal.

Mint írják, minden Hayley legelső gyermekkori emlékéhez vezet vissza: a szülei válásához.

„Gyerekek voltak még. Hibáztak. Ez nem olyan dolog, amiért mérgesnek kéne lennem, de mikor elkezdtem terápiára járni, rájöttem, hogy mindössze 4 éves voltam amikor ez történt, és azt hittem, minden az én hibám.”

– mondta, majd elárulta, rájött, hogy minden innen indult ki: mindig is egy családot szeretett volna maga köré.

Mi is írtunk már róla, hogy az énekesnő szülei többször házasodtak, és sajnos azok a kísérletek sem jártak sikerrel. 2002-ben Hayley-nek és édesanyjának, Cristinek el kellett menekülniük Franklinbe az egyik ilyen kisiklott próbálkozás miatt. Ekkortájt barátoknál húzták meg magukat, de megfordultak hotelben, lakókocsiban, és egy lakásban is, amit egy templomi segélyszervezet rendezett be számukra. Sokat írtunk már arról is, hogy Hayley-t az iskolában is bántották, ám a The Guardian interjújából kiderül az is, hogy többek közt miért: tájszólása miatt, melyet annyira szégyellt, hogy folyamatosan gyakorolta otthon, hogyan hagyhatja el azt.

Hayley 2005-ben, 3 évvel azután, hogy megismerte Zacet és Taylort. Forrás: MTV

Az elmúlt években Hay sokat büszkélkedett nagyszülei házasságával – legutóbb pl. a Crystal Clear kapcsán –, követendő példaként tekintett arra, hogy Rusty és Sharon 12 éves korukban ismerkedtek össze és azóta is kitartanak egymás mellett. Ám a terápia során nemcsak erre jött rá, hogy ezt az álmot kergeti, hanem arra is, hogy olyan partnert választott magának, akivel újraélheti szülei tragédiáját. „Egy nagyon egészségtelen párkapcsolatban voltam, és folyton arra gondoltam, hogy ezúttal helyre tudom hozni.”– mondta. 2016-ban mégis férjhez ment, bár tudta, hogy nem lenne szabad. Hayley tudatalattija az After Laughter megírása során kezdett utat törni magának, remek példa erre a Caught In The Middle is, melyben az önszabotázsról énekel.

„Félelmetes abban a valóságban élni, mert te vagy a gonosz benne. Szándékosan tönkreteszed a saját történeted, mert félsz attól, hogy valami jól is elsülhet, de te mégis elrontod.”

A lelki és mentális megterheltség elkezdett fizikai formát ölteni: tönkrement a bőre, koplalt, és a mellékvese-aktivitása is leállt. A házasságából úgy lépett ki, hogy minden vagyonát hátrahagyta és Nashville-be költözött, ahol mindössze egy matraca volt a földön. Az új szomszédai adtak neki kölcsön bútorokat. A lakás annyira elhagyatott volt, hogy a denevérek is ellepték: átszámítva 3,2 millió forintba került eltüntetni őket.

Hayley arcbőre most és korábban

„Addig fel se tűnt, amíg nem láttam a képeket magamról. Arra gondoltam, most már nincs is mit titkolni azon, hogy nem vagyok jól. Egy részem élvezte ezt, hiszen ha az emberek látják rajtam, hogy valami nem oké, nem akarnak majd túl közel kerülni hozzám.”

– tért ki arra, hogy 41 kilóra fogyott, mire leforgatták a Hard Times és a Told You So klipjeit. Taylor, Zac és a többiek unszolására elkezdett többet enni, majd a túlélési ösztöne átvette az irányítást. (Vagy ahogy az eredeti cikkben fogalmaznak: az úgynevezett megküzdés.)

„Az agyunkban történő események, ha nem törődünk velük, gyakran fizikai formát öltenek. Meggyőződésem, hogy azért látunk ennyi ilyet, mert sokáig elnyomjuk magunkban a sok szarságot. Ez így van.”

Évekkel ezelőtt feliratoztuk a fenti videót számotokra, melyben arról van szó, hogy Hayley Chad hatására az úgynevezett straight-edge életmódot követi. Ez azzal jár, hogy többek között pl. alkoholt sem fogyasztanak, illetve távol tartják magukat a további káros szerek használatától is. Az énekesnő 20-as évei valóban így teltek, de válása után, mint elismerte, többször a pohár fenekére nézett. Szerinte Chad ezt a tudatos életmódot csak megjátszotta.

„Ez a dolog nem rólam szólt. Inkább arról, hogy az embereknek tetszelegjen.”

A Hard Times klipforgatásán valóban látszott a drasztikus fogyás.

Forrás: kivonat a The Guardion interjújából

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.