Tayley most akkor tényleg létezik?

A Paramore-rajongókat sok teória foglalkoztatta az elmúlt évek során, de egyik sem olyan intenzíven és olyan sokáig, mint a Tayley-t érintő spekuláció: van-e jövője együtt Hayley-nek és Taylornak? A Tayley néven emlegetett, eddig csak a fanok fantáziájában létező pár annyira népszerű a közösségi média felületein, hogy számtalan külön rajongói oldal jött létre számukra: millió a Tumblrön, és millió a Twitteren. Tayley shipperek – ahogy ezt hívni szokás – mindig is léteztek, ám az elmúlt hónapokban igencsak megnőtt a létszámuk, hiszen Hayley válása után, de főként a Petals for Armor készületei kapcsán újra felforrósodott a téma. Olyannyira, hogy mi magunk is szinte meggyőződtünk arról: Tayley létezik.

Mik az erre utaló jelek? Hol is kezdjük…

Crystal Clear / Friends or Lovers

Rögtön az egyik legújabb jellel nyitjuk a sort, amely már magában annyi alátámasztással bír Tayley-t illetően, hogy muszáj volt elővennünk a témát és kibogoznunk a szálait. A Petals for Armor utolsó daláról, a Crystal Clearről van szó, mely arról szól, hogy Hayley újra szerelmes – ahogy azt ő is bevallotta. Ez magában nyilván semmi bizonyítékot nem tartalmaz, de a napokban az énekesnő az Instagramon közzétett egy videót arról, ahogy a nagyapja Taylor házában ül a zongoránál, és egy régi saját szerzeményt énekel, melyet feleségének írt, akivel 12 éves koruk óta együtt vannak. A dal címe Friends or Lovers (Barátok vagy szeretők?), és Taylor azzal lepte meg Hayley-t, hogy a titokban levideózott előadást beleszerkesztette a Crystal Clearbe. Az alábbi videón ezt a részt 2:53-tól lehet kihallani.

Nos, mint tudjuk, Hayley és Taylor is 12 éves korukban találkoztak először, ahogy ez korábban többször is hangsúlyozva volt. Az énekesnő úgy fogalmazta meg érzelmeit Taylor meglepetése kapcsán, hogy „egy teljes kört írt le az életében” így ez a dal. Újabban Crystal Clear / Friends Or Lovers-ként hivatkozik rá.

Ha valaki meghallgatja a lemezt, pontosan érteni fogja, miért Taylorral akartam elkészíteni a Petals for Armort.

írta a napokban az Instagramon az albumról, melynek hangvétele a kezdeti dühből a végén átmegy a megbékélésre és a Crystal Clear című számmal az új szerelembe.

– Szeretlek.
– Én is.

Régi screenshotok Hayley és Taylor Instagram-sztorijaiból. Talán ehhez nincs is mit hozzáfűzni.

Egy csók neuroanatómiája

Hayley 2019 júniusában közzétett egy képet az Instagramon, melyen egy könyv fejezetcíme látható: Egy csók neuroanatómiája. A kép mellé mindössze annyit fűzött: „egy fejezet, melyet szerettem”. Magyarázni sem kell, rögtön elindultak a találgatások, amiknek Hayley nem adott helyet, és a poszt közzététele után le is tiltotta a hozzászólási lehetőséget.

A könyv címe egyébként Társadalmi intelligencia: Az emberi kapcsolatok új tudománya. Engedjétek meg, hogy lefordítsuk a Hay által nagyra méltatott fejezetet:

„A pár élesen emlékszik még az első csókjukra, ami kapcsolatuk egyik meghatározó pillanata volt. Évek óta barátok voltak már, találkoztak egy délutáni teára. Beszélgetés közben mindketten belátták, milyen nehéz megtalálni a tökéletes társat. Ezen a ponton elhallgattak, a tekintetük összetalálkozott, majd merengve bámulták egymást néhány másodpercig.
Később odakint elköszönés közben ismét egymás szemébe néztek. A semmiből egyszer csak mindketten úgy érezték, mintha egy titokzatos erő húzta volna egymás felé ajkaikat, hogy egy csókban találkozzanak.
Egyikük sem érezte úgy, hogy ő kezdeményezett volna, még évekkel később is úgy emlékeztek, egy titkos erő okozta a romantikus helyzetet.”

A levegőben lógva hagyva a témát, Hayley a kép közzétételének másnapján fél évre felszívódott a kérdések, és úgy egészében a közösségi média elől. A rajongók sokáig rágódtak ezen a könyvrészleten, mely két régi barát kialakuló szerelméről szól.

Kiszivárgott képek

Pár hónapja óriási kiakadás lett a vége annak, hogy pofátlan rajongók hamis közösségi profilokat gyártottak Hayley családtagjainak kiadva magukat, így hozzáférést szerezve a valódi családtagok facebookos tartalmához. Több fotó is kiszivárgott, melyeket nyilván nem fogunk közzétenni, de az egyik ilyenen Hayley és Taylor összeborulva láthatók az énekesnő családjának hálaadási ünnepségén, amin értelemszerűen nagypapától kezdve minden rokon részt vett. Ezek szerint Taylor is.

Látták őket nyilvánosan is

Nashville-ben az a jó, hogy mindenhol vannak hírességek. A napokban láttam Martina McBride-ot, és kértem tőle egy képet. Tetszett neki a dzsekim.

– írta a @johnnyheredear nevű felhasználó, majd folytatta:

Tegnap épp Hayley Williamst és Taylor Yorkot láttam, miközben úton voltam a Grinsba. Szerettem volna egy képet, de elég elfoglaltak voltak azzal, hogy nyilvánosan enyelegtek.

Johnny azt is elmondta, várt a megfelelő pillanatra, hogy odamehessen egy közös fotóra, de folyamatosan ölelkeztek, és mikor Taylor homlokon csókolta Hayley-t, inkább lelépett, nem akarta megzavarni őket.

Taylor a New Found Glory klipforgatásán.

Ti mit gondoltok? Távol álljon tőlünk, hogy elméleteket gyártsunk, de lassan nehezebb rácáfolni arra, hogy nincsenek együtt, mint arra, hogy igen. Mindennek ellenére fontosnak tartjuk leszögezni, hogy amíg ez nincs hivatalosan megerősítve, nem szeretnénk tényként kezelni azt, hogy ők együtt lennének.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.