Újabb tucatnyi érdekes ténnyel folytatódik a cikksorozatunk.

12 dolog, amit eddig nem tudhattál a Paramore-ról IV.

Lassan három éve, hogy megírtuk cikksorozatunk harmadik részét, az azóta eltelt időben pedig annyi izgi dolog történt, illetve annyi régebbi sztori került napvilágra, hogy összeszedtük nektek egy negyedik listába mindazt azt érdekességet, amiről lemaradhattatok! Íme 12 tény a Paramore-ról, amiket eddig talán nem ismertetek!

1. A Paramore eredeti énekese egy Randall nevű srác volt, akit a Farro tesók később MSN-en dobtak ki a bandából azért, hogy Hayley-t tegyék a helyére. A sztori ellenére a fiúval állítólag még mindig barátok!

2. Élete egyik legnagyobb traumáját Hayley a Now videoklipjének forgatása közben élte át: elmondása szerint 30 percig feküdt a földön az egyik jelenet miatt, és ez idő alatt számtalan pók ugrált jobbra-balra, és lévén, hogy irtózik az ízeltlábúaktól, élete egyik legnehezebb pillanataként írta le ezt.

3. A Hard Times az első dal, amiben Taylor vokálozik. Sőt, igazából ez az első dal Josh 2010-es kilépése óta, amelyben Hayley-n kívül bárki mást is hallhatunk.

4. Hayley 2015-ben titokban, a nyilvánosság tudta nélkül otthagyta a Paramore-t. Miután kilépett a zenekarból, Taylor és Justin Meldal-Johnsen befejezetlen dalokat küldözgettek neki, bízva abban, hogy hatással lesznek az énekesnőre.

Mindannyiunknak voltak kétségei, amikben mind osztoztunk. Azt mondtam Hayley-nek, nem is kell csinálnia semmit, ám én tovább írtam a dalokat addig, amíg el nem jött az idő, mikor ő is elkezdte újra érezni a dolgokat.

– mondta Taylor egy interjúban. A későbbiekben is így folytatták a kreatív folyamatot: Taylor elküldte Hayley-nek az ötleteit, aki lassacskán hozzáadta a sajátjait. Yorkot ezért hívják újfent a Paramore megmentőjének, hiszen nélküle talán feloszlott volna a zenekar és nem készült volna el az After Laughter.

5. Hayley-nek nagy álma válna valóra, ha kipróbálhatná magát szinkronszínészként.

6. Az együttes akkori tagjai (Hayley, Taylor és Jeremy) előbb tetováltatták magukra a three bars logót, minthogy kiválasztották volna azt a Singles Club albumborítójának. A jelenlegi tagok (Hayley, Taylor és Zac) magukra varratták az AL betűket, amivel az After Laughterre utalnak.

7. Bár nem illik más pénztárcájában turkálni, Hayley becsült nettó vagyona 14 millió dollár.

8. A Rose-Colored Boy videoklipje egy régi reggeli tévéműsort dolgoz fel újra, amelyben a kamerák előtt a műsorvezető kiegyensúlyozottnak tűnik, viszont a felvételek mögött ez koránt sincs így. Ismerős, ugye?

9. Mikor elkezdték megírni a Last Hope-ot, a dalt először ukulelén kísérték.

10. A Now átvezetőjében Hayley „visszafelé énekli” (vagyis visszafelé játsszák le) a prechorust. Az alábbi videóban 2:00-től hallható.

11. A 26 munkacíme What It Costs (Amibe kerül) volt. Ha úgy vesszük, a szám valójában a Brick By Boring Brick folytatása, melyben Hayley magának üzen. Dalszövegfordítás ezen a linken.

12. Mikor az I Caught Myself elkészült, a banda először a dal demóját küldte el a Twilight stábjának, később pedig a végleges verziót is továbbították. Mikor Taylor hónapokkal később megnézte a filmet, észrevette, hogy a gyártók a demót használták fel a filmhez, nem a stúdióváltozatot.

A sorozat előző cikkeit alább találod

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?