Hayley nem zárkózik el teljesen a filmvásznon való szerepléstől

Május 19-én a Paramore a Texas állambeli Dallasban lépett fel, a koncert előtt pedig a venezuelai rajongói oldal képviselői interjút készítettek a srácokkal. A videó most került nyilvánosságra, mi pedig lefordítottuk nektek a teljes beszélgetést!


Az első kérdésünk a jelenlegi turnétokkal kapcsolatos. 2013-ban az egész világot körbeutaztátok, most pedig úgy döntöttetek, hogy ez a koncertsorozat intimebb lesz az előzőeknél; egyfajta ajándék saját magatoknak és a rajongóitoknak is. Hogyan tudnátok összehasonlítani ezt az élményt egy világ körüli turnéval? Sokban különbözik a kettő?

Jeremy: – Őrületes belegondolni az egészbe! Általában az egy albumhoz kötődő időszakon belül a koncertek egyre nagyobbak és nagyobbak lesznek, legalábbis eddig így működött nálunk, de nagyon jó érzés egy olyan különleges dologgal zárni, amit ebben az időszakban korábban nem volt lehetőségünk megvalósítani. Őszintén szólva, amióta megjelent a lemez, el akartuk játszani a Future-t élőben, sőt már a dal megírása óta arról beszélgettünk, hogy egy ilyen turnén és ilyen bensőséges keretek között szeretnénk előadni azt. Nem is arról van szó, hogy eddig nem adtunk ilyen meghittebb koncerteket, hanem arról, hogy ez egy nagyon jó módja annak, hogy köszönetet mondjunk a rajongóinknak, eljátsszuk a dalainkat, és ne is igazán azzal törődjünk, hogy mindenkinek megfeleljünk, hanem olyan számokat játsszunk, amiket mi választunk. Ez nehéz, mert ha például fesztiválon lépünk fel, elő kell adnunk az összes kislemezes dalunkat, úgy viszont kimarad rengeteg különlegesebb darab. Ez a turné most tényleg fantasztikus és meghitt.

Ahogy mondtátok, már régóta terveztétek ezt a turnét, de a Grammy-díj megnyerése szolgált valamiféle inspirációval hozzá, vagy hozzájárult ahhoz, hogy hivatalosan is megszervezzétek?

Hayley: – Igazából az is egy olyan dolog, amit így megünnepelhetünk. Nagyon szerettük volna, hogy a turné azt az érzést keltse, hogy időt töltünk el a rajongóinkkal, a kedvenc dalainkat játsszuk, és megünnepeljük az elmúlt pár évet, mindazzal a rengeteg nagyszerű dologgal, ami ez alatt történt, mint például a Grammy-díjat is. Sokkal jobb így ünnepelni, mintha hatalmas helyszíneken lépnénk fel, aminek egyáltalán nincs személyes hangulata.

Kézhez kaptátok már a Grammy-szobraitokat?

Hayley: – Nem. Szerintem nem is léteznek igazából. Csak azt mondták, hogy nyertünk, de valójában nem így van.

Az A Great Big World tegnap kapta meg őket, ezért voltunk kíváncsiak, hogy a tiétek megérkezett-e már.

Hayley: – Ó, nem, még nem, valaki biztos visszatartja őket.

Jeremy, a következő kérdés neked szól. Más élmény turnézni most, hogy már van egy kislányod?

Jeremy: – Igen, az! Egy kicsit furcsa, mert ahogy sikerül kiépíteni egy kapcsolatot a babával, már kezdődik is a turné. Ahogy egyre inkább kialakul a személyisége, úgy fontosabb kötődni hozzá, ezért elég nehéz, de mégis nagyszerű érzés, hogy van egy családom. Manapság tudjuk tartani a kapcsolatot videohívásokon keresztül, és fényképekkel is, amitől könnyebb. Nehéz helyzet, de a technológia egy kicsit azért megkönnyíti.

A baba már elég nagy!

Jeremy: – Igen, gyorsan nő! És nagyon szereti a zenét!

Hayley, láttuk a Kiss Off-videóidat, és nagyon tetszettek, ugyanúgy, ahogy a szereped Taylor Swift videoklipjében. A kérdésünk az lenne, hogy részt vennél-e hasonló projektekben? Például terveznek tévésorozatot vagy filmet a Bad Bloodhoz, erről mit gondolsz?

Hayley: – Ó, ember! Még nincsenek terveim ezekkel kapcsolatban, viszont még fogunk Kiss Off-epizódokat csinálni. Már leforgattunk egyet, és még van egy másik, amit még a turné vége előtt felveszünk, de ezek inkább a turnézós változatai, kevesebb szakmai megközelítéssel, és több személyes dologgal. Egyébként pár napja megnéztem a Mad Max című filmet, nagyon jó volt, az új kedvencem lett! Az eredeti is tetszett, de szerintem jobb az új verzió, ami igazából nem is új verzió, inkább a megújult folytatása. Úgy gondoltam, a film világa egy olyan világ, amiben jó lenne létezni, de általában furcsa érzést kelt bennem a gondolat, hogy a filmvásznon lássam magamat. Nagyon furán érezném magam tőle! Nem tudom, nem mondanám, hogy soha nem csinálnék ilyet, de szerintem jó ismerni a saját képességeidet, és én úgy érzem, néha jobb is, ha nem vesznek a kamerák.

Még mindig nézitek a Trónok harcát?

Hayley: – Igazság szerint eléggé lemaradtunk vele, mert habár megnéztünk néhány részt ezen a turnén is, nem érzem úgy, hogy igazán oda tudtunk volna figyelni.

Jeremy: – Szerintem tök jó, hogy még a turnén is fel tudjuk venni az új részeket és visszanézni őket később, amikor van rá időnk.

Hayley: – Újra kell néznem az előző heti epizódot, és azt, ami két napja jött ki.

Jeremy: – Nagyon nehéz úgy nézni, hogy nincs rá időd. Mikor először nézni kezdtük tavaly nyáron, egyikünk sem látott belőle még semmit, így tudtuk együtt nézni őket.

Hayley: – Sorrendben, igen.

Jeremy: – Sokkal egyszerűbb úgy!

Szerintetek melyik szereplőnek kéne a Vastrónon ülnie?

Hayley: – Ó, atyám!

Jeremy: – Havas!

Hayley: – Igen?

Jeremy: – Igen. Szerintem elképesztő lenne!

Hayley: – Nem tudom, szerintem menő lenne, ha Arya ülne rajta! Tudod, miután felnőtt. Vagy talán nem is muszáj felnőnie hozzá, mert új megvilágításba helyezné a dolgokat, egy gyerek szemszögéből. Ő egy olyan gyerek, aki rengeteg dolgon átesett, amitől keménnyé vált.

Jeremy: – Igen, de sosem bízhatsz ebben a sorozatban! A készítők talán már ki is írták!

Hayley: – Tényleg nem bízhatsz meg bennük, mert megölik az összes kedvenc szereplődet! Na mindegy, nem tudjuk. Taylor, te nem is néztél egy részt sem ezen a turnén!

Taylor: – Nem!

Hayley: – Őrült dolgok történtek, szerettem volna tudni a véleményed!

Taylor: – Ne, ne mondd el!

Hayley: – De el akarom mondani!

Taylor: – Ne mondd el!

Hayley, vannak terveid egy újabb smink- vagy hajfesték-kollekcióra nézve?

Hayley: – Igen, most teszteltük másodszorra a hajfestékeim színeit. Brian és én nagyon válogatósak vagyunk, a legjobbat akarjuk nyújtani, hogy tökéletes legyen! Sokkal több időt vesz igénybe az ilyesmi, mint az ember gondolná! Most ért véget a második fázis, pár hét múlva kezdődik a harmadik, és talán végre kész leszünk.

A márka nevét tudod már?

Hayley: – Igen, tudom, de nem mondhatom el. Igazából már négy éve kitaláltam a nevét. Ez egy elég komoly projekt, amiről nagyon régóta álmodoztam már. Végre megtörténik és végre dolgozunk rajta, de nem árulok el semmi konkrétat addig, amíg meg nem bizonyosodom arról, hogy a legjobb minőséget adjuk.

Mit gondoltok arról, hogy a világ minden tájáról érkeznek rajongók az Egyesült Államokba, hogy lássanak titeket fellépni?

Taylor: – Szerintem hihetetlen!

Jeremy: – Látunk képeket rajongókról, akik különböző helyekről jönnek a koncertjeinkre, és például Nashville-ben vagy Franklinben pózolnak olyan helyeken, ahol mi is jártunk. Nagyon jó érzés látni, és így ők is tudják, milyen különleges ez nekünk. Úgy érzem, ez a nashville-i koncertünkön mutatkozott meg igazán, mert amikor a szülővárosodban játszol, és ott a családod, sokkal jobban izgulsz. Teljesen más érzés, de a turnézós családunk tényleg segít abban, hogy megtörjük a jeget.

Hayley: – És ezért nagyon hálásak vagyunk! Valóban nagyon izgultunk a nashville-i koncert előtt, de rengeteg ismerős arc volt a közönségben, ami segített.

Taylor, a következő kérdés neked szól. Láttuk a videókat, amik a Parahoy!-on készültek a rajongókkal szervezett játékokról. Vannak már hasonló terveid a következő hajóútra?

Taylor: – Ó, de még mennyire! Vannak terveim, ó, de mennyire vannak terveim, igen! Nem mondhatom el őket, főként azért, mert még én sem tudom, mik azok, de vannak tervek! Jól fogunk szórakozni, már rengeteget beszélgettünk a terveinkről.

A hajóútra már majdnem az összes jegy elkelt, igaz?

Hayley: – Még nem kelt el mind, még van kb. 100-130 szabad kabin, szóval hajrá! Szerintem elég bonyolult lehet azoknak, akik más országokból jönnek, például Európából, vagy más helyekről. Ez sokkal több, mint egy hajóút; hatalmas vakáció, amit próbálunk úgy megszervezni, hogy mindenkinek megérje, aki eljön. Nagyon fontos a számunkra, hogy különleges legyen. Azt is tervezzük, hogy rendszeressé tesszük a Parahoy!-t, hogy az együttes életének részévé váljon. Az előző nagyon jó volt, a következő pedig még jobb lesz!

Ha majd megjelenik az új lemezetek és megint turnézni kezdtek, van esély arra, hogy Venezuelába is újra ellátogassatok?

Hayley: – Igen, az előző album megjelenése után is elég hamar következett a latin-amerikai turné, és szerintem legközelebb is így lesz, de nem vagyok benne biztos. Általában, ahogy megírjuk a dalokat és felvesszük őket, máris összeállítjuk a turnék terveit. Biztosan visszatérünk még hozzátok, találkozunk, és koncertezünk is!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?