Minden a klipről: Now

A negyedik album első kislemezével és klipjével folytatódik sorozatunk, immár a tizedik résszel.

Előkészületek, forgatás

New York-i idő szerint 2013. január 22-én éjfélkor jelent meg a Paramore (album) első kislemeze, melynek létezéséről és érkezéséről akkor hallhattunk először, mikor Wendy Rollins rádiós műsorvezetőnő 2012 végén kikotyogta a Twitteren, hogy az együttes Now-ja mennyire tetszik neki.

Természetesen a tweetet szinte azonnal törölte, de már késő volt, hiszen pillanatok alatt sokakhoz eljutott
Természetesen a tweetet szinte azonnal törölte, de már késő volt, hiszen pillanatok alatt sokakhoz eljutott

Karácsony előtt a banda honlapja is frissült, melynek főoldalán az „If There’s A Future We Want It Now” dalszövegrészlet volt olvasható. Ezután bejelentették hivatalosan a szám debütálásának időpontját, majd február 22-én be is mutatták a Daniel Cloud Campos által rendezett klipet az MTV-n, melyet világszerte bárki megnézhetett, ugyanis a Ustreamen is közvetítették. A kiadó YouTube-csatornájára egy nappal később került fel a videó.

Cselekmény

„Olyan, mintha a halálból ébrednék / És mindenki csak rám várna” – énekli egy kézigránát robbanása után a kisfilm elején Hayley, aki a földről felkelve elindul, hogy részt vegyen a háborúban, melyben elmondása szerint a szeretetért küzdenek. A jelenetek egy pusztán játszódnak, ahol a katonák kézi- és füstgránátokkal, illetve gumibotokkal harcolnak egymással és a Paramore tagjaival. Mikor Taylort és Jeremyt sikerül legyűrni, Hayley-t pedig hátulról leütni, a mindössze másfél méteres énekesnő feláll, majd kitépi magát az ellenfél karjai közül, hogy nekirontson a hadvezérnek. A klip végén a fordulat az, hogy megölelik egymást, ami után a háborúnak vége szakad.

A videót Banksy egy graffitije inspirálta, amit így magyaráztak:

A dalban érződik egy kis erőszak, pedig egyáltalán nem erről szól. Sokkal több minden van benne: várjuk a jövőt, amikor még nem is látjuk, de már elhisszük, hogy jön. […] Amikor az emberek megnézik a klipet, remélem, az jön le nekik, hogy a végén mindig a szeretet győzedelmeskedik. Mindig jobb megállítani a mérget és a keserűséget, és egy jobb útra lépni.

– mondta Hayley, kinek egyébként feltételezések szerint neve a skandináv haela szóból ered, ami hőst jelent.

A dal mondanivalója

Az első fele a továbblépésről szól, egy új helyre való eljutásról. Mikor megírtuk a Now-t, a dal végén azt mondtam; »Itt vagyunk. Új helyre érkeztünk, és most már csak a jövőnkre kell koncentrálnunk.«

– olvashatjuk a Billboard interjújában az énekesnő szavait.

A dalszöveg minden bizonnyal a Farro testvérek botrányos kilépéséről, az azt követő hiátusról és az újrakezdésről szól. Az első sorokban Hayley a fivérek távozása utáni érzéseiről és a média, valamint a rajongók várakozásairól énekel, ugyanis mindenki arra várt, hogy végre törje meg a csendet („Olyan, mintha a halálból ébrednék / És mindenki csak rám várna”). Az átvezetőben a veszteségről van szó, de optimistaként állítják, hogy a háborút még meg lehet nyerni („A csata elveszett / A háborút megnyerjük / Visszatérek a partra a süllyedő hajómmal”), míg a refrénben pedig tökéletesen megmutatkozik az együttes derűlátása, miszerint ha ennyi mindenen keresztülmentek már, készen állnak a jövőre („Ha van jövő, az kell nekünk / Mo-o-o-o-o-o-o-ost”).

A Now dalszövegfordítását itt találod.

Kulisszák mögött

Hivatalosan félperces videókban tették közzé a kulisszák mögötti felvételeket, de alább megnézhetitek egyben is az egészet. Többek között láthatjuk benne azt is részletesen, ahogyan Hayley-t hátulról megtámadják, illetve a csatát is szemügyre vehetjük jobban. Szerintünk ez az egyik legjobb és legtöbbet mutató ilyen videó, érdemes megnézni!

A sorozat előző részei

  1. Minden a klipről: Playing God
  2. Minden a klipről: Monster
  3. Minden a klipről: Emergency
  4. Minden a klipről: Misery Business
  5. Minden a klipről: Still Into You
  6. Minden a klipről: Careful
  7. Minden a klipről: Crushcrushcrush
  8. Minden a klipről: Ignorance
  9. Minden a klipről: Pressure

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Minden a klipről: Dead Horse

Öt év kihagyás után visszatér cikksorozatunk, melynek 14. része a Petals for Armor egyik legmeghatározóbb slágerével foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?