Minden a klipről: Crushcrushcrush

A sorozat hetedik részében a Crushcrushcrush mondanivalóját és klipjét vizsgáljuk.

Előkészületek, forgatás

Annak ellenére, hogy hivatalosan csak 2007. október 16-án debütált a TRL-en, a Crushcrushcrush klipje már öt nappal korábban elérhető volt a YouTube-on. A kislemezként csupán november 17-én kiadott dal számos zenés videojátékban is hallható (volt), többek között a Rock Bandben, a Rock Band Unpluggedban, a Guitar Hero On Tour: Decadesben és az Ultimate Bandben, amik mellett az NCIS egyik epizódjában is felcsendült. Klipje látható volt az iPod Touch egy tévés reklámjában is.

A Riot! harmadik kislemeze egy Teen Choice-díjat is bezsebelt a Legjobb rockdal kategóriában, valamint a 2008-as MTV Video Music Awardson nominálták a Shane Drake (Pressure, Emergency, Misery Business) által rendezett kisfilmjét mint legjobb rockvideót.

Cselekmény

A videoklipben az együttes egy kietlen sivatag közepén zenél, miközben hárman távcsővel kémkednek utánuk egy falak és tető nélküli házból. Később a banda elfoglalja a kukkolók telephelyét, azok pedig összetörik a hangszereiket. Az utolsó jelenetek végén fény derül arra, hogy a kémek valójában az együttes tagjait szimbolizálják – Hayley például a fürdőkádban ülő nő.

A dal mondanivalója

A dal feltehetőleg egy népszerű srác és egy kevésbé népszerű lány szerelméről szól, akik szeretnének együtt lenni, de az elvárások miatt ez lehetetlen. Az emberek pletykálnak róluk a hátuk mögött, ők pedig hazugságokkal próbálják elrejteni az igazságot, erre utalnak a következő sorok is:

Leragasztották a szádat / Átírták a valóságot / A hazugságaikkal, kis kémek.

Kulisszák mögött

Mint sok másik kliphez, ehhez is publikáltak egy videót, mellyel beleshetünk a kulisszák mögé. Ebből kiderül, hogy a kisfilmet nem sikerült teljesen befejezni, mert egy homokvihar félbeszakította a forgatást, így az eredeti cselekményt is meg kellett változtatni. Érdekesség egyébként, hogy a klipben Hayley sárga póthajat visel, amit a viharos szél kitépett a frizurájából.

A Crushcrushcrush dalszövegfordítását itt találod.

A sorozat előző részei

  1. Minden a klipről: Playing God
  2. Minden a klipről: Monster
  3. Minden a klipről: Emergency
  4. Minden a klipről: Misery Business 
  5. Minden a klipről: Still Into You
  6. Minden a klipről: Careful

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Minden a klipről: Dead Horse

Öt év kihagyás után visszatér cikksorozatunk, melynek 14. része a Petals for Armor egyik legmeghatározóbb slágerével foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?