Lássuk, mi történt a bandával az önmagukról elnevezett albumuk egy évvel ezelőtti megjelenése óta!

Egy éve jelent meg a Paramore – mi történt azóta?

Kereken egy év telt el azóta, hogy az együttes piacra dobta negyedik, önmagáról elnevezett albumát. A március végi kiszivárgás után a Paramore egy napon jelent meg a Still Into You klipjével és Hayley limitált kiadású kozmetikumaival. Lássuk, mi történt tavaly április 9. óta!

Az új stílus fogadtatása

Miután a korong világszerte mindenhol megjelent, az első héten több mint 106 000-es eladást produkált, majd első helyen debütált a Billboard 200-on, ezzel pedig elérve a banda eddigi legnagyobb sikerét a listán, hiszen a Brand New Eyesnak „csak” a második hely jutott 2009-ben.

A lemez producere Justin Meldal-Johnsen volt, ő biztatta a srácokat, hogy mozduljanak el egy új irányba. Bár az album megosztóra sikerült, több országban is aranylemez lett, és a 2007-es Riot! óta először szerepeltek egyszerre több dallal a zenei listákon.

Kislemezek, sikersorozat a Still Into You-val

Január 4-én kaptunk egy kis ízelítőt a Now-ból, mely a hónap végén meg is jelent, ám csak mérsékelt sikerei voltak. A banda a márciusi SXSW fesztiválon bemutatta a Still Into You-t, a koncert után pedig elérhetővé tette a YouTube-on. Már a dalszöveges videónak több milliós nézettsége volt, és már ekkor lehetett tudni, hogy a catchy szám hatalmas sikereket fog elérni. A dalt az év folyamán számtalan tévéműsorban  is előadták, volt, hogy a koncert után a közönség soraiban ülők páros jegyet kaptak a Self-Titled turnéra.

Még nem volt hivatalosan bejelentve, hogy a zenekar melyik dalt választotta harmadik kislemeznek, de mindenki az Ain’t It Funra tippelt. Ám akkor megjelent az Anklebiters videoklipje (és hozzá egy ingyenes játék), és sokan azt hittük, hogy változás történt. Hayley azt mondta, a dal csak azért kapott videót, mert sokat jelent nekik, hiszen a koncertek során rajongókkal a színpadon adják elő.

A harmadik kislemez végül tényleg az Ain’t It Fun lett volna, de helyette a Daydreaminget adták ki (csak az Egyesült Királyságban), mivel a srácok nem voltak megelégedve a fülbemászó dalhoz forgatott kisfilmmel. A Daydreaming ősszel, az amerikai Voice fináléjában előadott Ain’t It Fun pedig idén januárban jelent meg. A Still Into You-n kívül különösebben egyik dalt sem promózták.

Luxushajóút 2 500 rajongóval

Sok bandához hasonlóan a Paramore is szervezett egy olyan hajóutat, melyre meginvitálták rajongóikat. A Norvég Gyöngy március 7-én 2 500 utassal hagyta el a kikötőt, majd vette a Bahamák felé az irányt. Az út közben rengeteg közös programban és koncertélményben volt részük a csillagászati árakat kifizető fanoknak.

Bár az együttes még nem erősítette meg, pletykák szerint már tervezik a második Parahoy!-t.

Jótékonyság

Miközben javában folyt a tavaszi turné és a lemez promózása, az együttes fellépett az emberkereskedelem ellen, októberben pedig két különböző módon is felvették a harcot a rákkal. Hayley a Pinktober nagyköveteként hívta fel a nők figyelmét a mellrákra, a banda pedig a Warner Music Australia In Their Shoes kampányának keretein belül elkészítette egyedi tornacipőjét, melyet eladásra bocsátottak.

Magánélet és család

Jeremy és Kat nyáron bejelentették, hogy első gyermeküket várják, aki várhatóan karácsonykor érkezik majd. Kislányuk, Bliss Belle Buttercup Davis december 28-án született több mint 3 kilóval, makkegészségesen.

Hayley-ről és Chadről nem hallhattunk sokat az évente újra és újra felreppenő „Hayley Williams babát vár?” pletykán kívül, ám 6 éves kapcsolatuk során idén először végre együtt tölthették a Valentin-napot. Chad készülő stúdióalbumán Hayley is közreműködik majd.

A Parahoy! után kiderült, hogy Taylornak már hónapok óta barátnője van, Baylie Brown.

Elért sikerek, díjak

Paramore (album)

    • Aranylemez – Ausztrália (35 000+)
    • Aranylemez – Egyesült Királyság (100 000+)
    • Aranylemez – Új-Zéland (7 500+)

US Billboard 200: 1. hely
UK slágerlista: 1. hely
Ausztrál slágerlista: 1. hely
Kanadai slágerlista: 3. hely

Still Into You

    • Kétszeres platinalemez – Ausztrália (140 000+)
    • Platinalemez – Egyesült Államok (1 000 000+)
    • Aranylemez – Kanada (40 000+)
    • Ezüstelemez – Egyesült Királyság (200 000+)

UK Rock: 1. hely
Ausztrál slágerlista: 5. hely
US Billboard Rock Songs: 6. hely
UK Singles: 15. hely
Kanadai slágerlista: 58. hely

Daydreaming (csak az Egyesült Királyságban jelent meg)

UK Rock: 33. hely

Ain’t It Fun

UK Rock: 3. hely
US Rock Songs: 8. hely
US Mainstream Top 40: 19. hely
US Adult Top 40: 19. hely
Ausztrál slágerlista: 32. hely
US Billboard Hot 100: 41. hely
Ír slágerlista: 55. hely

A következő album

Hayley rengeteg interjúban elmondta, hogy vannak még olyan dalaik, melyeket időhiány miatt nem tudtak rögzíteni, ráadásul emellett a tavalyi koncertek alatt is több dalszöveget írtak, a turnébuszon pedig felvettek néhány demót. Hanganyagot a tavalyi év végére ígértek, de végül nem lett belőle semmi.

Akinek az évfordulón felbuzdulva kedve támadt meghallgatni a teljes albumot, az általunk létrehozott youtube-os lejátszási listán megteheti!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?