Minden a klipről: Playing God

Rengeteg visszajelzés érkezett a kérdőívünkre, benne sok-sok nagyszerű ötlettel és tanáccsal, melyeket igyekszünk megfogadni, ezért is vágunk bele új, Minden a klipről című sorozatunkba. Mostantól minden második vasárnap elhozzuk nektek a forgatások kulisszatitkait és háttértörténeteit, első kisfilmnek pedig a Playing Godot választottuk.

Előkészületek, forgatás

Kicsivel több mint egy évvel a Brand New Eyes piacra dobása után adták ki az album utolsó kislemezeként a dalt, melynek klipjét Hayley otthonában forgatták 2010. november 2-án. A rendező Brandon Chesbro, az egykori turnéfotós volt, akivel korábban már dolgozott együtt a zenekarral a The Only Exception és a Careful videóinak készítése alatt.

Hayley a kisfilm bemutatása előtt elmondta, hogy autója, Miss Anne is látható lesz benne, valamint egy Brandon által megosztott fotóról az is kiderült, hogy az énekesnő – aki a felvételek kedvéért rózsaszínre festette a haját – egy 50-es évekbeli háziasszonyt fog majd alakítani. A november 16-án megjelent klipben láthattuk utoljára bandatagokként a Farro testvéreket.

Fotó: Brandon Chesbro
Fotó: Brandon Chesbro
Szereplők
  • Paramore (Hayley, Taylor, Jeremy, Zac, Josh)
  • Kathryn Camsey (Jeremy felesége)
  • Jon Howard (turnégitáros)
  • Hunter Lamb (egykori bandatag)
  • Erin Chesbro (Brandon felesége)

Cselekmény

Hayley hazajön a városból, kiszáll az autójából, majd lemegy a pincébe, ahol Jeremy, Taylor, Zac és Josh várnak rá kétségbeesve, összekötözve. A történet igazából ott folytatódik, ahol az Ignorance-nek vége lett; miután a fiúk a másik klipben ugyanezt tették vele, ő bosszút áll. A videóban visszatérő elem a lógó villanykörte is.

Animation-0

Amíg kedvenc énekesnőnk példás háziasszonyként teadélutánt tart a barátaival, a fogvatartott srácok a pincéből hallgatóznak, mi is történhet odafent. A szürcsölgetés közben Hayley elkezd visszaemlékezni, hogyan is mérgezte meg bandatársait, bevillannak az emlékképek, ezután pedig kissé összezavarodva, titkának gondolatával a fejében eltessékeli a vendégeit, hogy végre ellenőrizhesse, minden rendben van-e az együttes többi tagjával.

Lemegy, nagyítót tartva eléjük elénekli a refrént, majd visszaszalad a tükrös fal elé (ami a Brand New Eyes hátsó borítója), elénekli a bridge-t is – ekkor már Josh is beszáll –, aztán még egyszer, utoljára leszalad a pincébe. Meglazítja a köteleket, majd elkezd együtt játszani velük. A dal végén épp kikászálódnának a pincéből, de végül úgy dönt, mégse engedi el őket, mert megbocsátani megbocsát, de felejteni nem felejt. A zenekar elmondása szerint ez lenne a klip tanulsága.

A dal mondanivalója

A mondanivaló nem áll messze a kisfilmben látottaktól, hiszen Hayley olyanoknak szánja a számot, akik éreztették már vele, hogy valamiben nem elég jó. A kislemezdal különlegessége (és egyben az énekesnő kedvenc ténye vele kapcsolatban) a dalszöveg és a hangzásvilág közti kontraszt.

Kulisszák mögött

Mint a többi kliphez, ehhez is publikáltak egy videót, mellyel betekinthetünk a forgatás mögé. Megleshetjük közelebbről a díszletet, Hayley otthonát, valamint egy kis bepillantást nyerhetünk a banda bolondos hétköznapjaiba, hogyan is viselkednek nyugodtabb, baráti környezetben.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Minden a klipről: Dead Horse

Öt év kihagyás után visszatér cikksorozatunk, melynek 14. része a Petals for Armor egyik legmeghatározóbb slágerével foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?