Miley Cyrus botrányos fellépésének faji vonatkoztatásán akadt fenn.

Hayley: „Miley Cyrus megalázta a fekete nőket a VMA színpadán”

„Az egészséges önkifejezésnek élek; ezért festem a hajam, ezért öltözködök furcsán, és ezért nem érdekel, hogy a frufrum olyan, mint Spocknak a Star Trekben.” – nyilatkozta még régebben Hayley, aki mindig arra biztat minket, hogy legyünk önmagunk. Miley-nak ezzel sikerült átesnie a ló túloldalára és ez nashville-i barátnőjének is több volt a sok(k)nál.

Mint tudjuk, kedvenc énekesnőnk őrületesen rajong Justin Timberlake-ért és régi bandájáért, az ‘N Syncért. Eredetileg csak miattuk követte nyomon a Video Music Awards-gálát (két napon keresztül fangirlködött a Twitteren), és mivel az ex-Hannah Montana is fellépett az átadón, az ő produkcióját is megleste, ami miatt kényelmetlenül érezte magát a tévé képernyője előtt.

Nem elég, hogy Miley nemrégiben megjelent klipje alatt lassan több lesz diszlájkok száma, mint a lájkoké – az énekesnő most rátett egy lapáttal a VMA-n is. Hayley-nek pedig megvolt a véleménye róla, amit ki is nyilvánított egy interjúban:

Úgy fest, a legtöbb ember a közönséges viselkedése, a botrányos tánca és a ruhája miatt volt kiakadva. Én igazából a faji vonatkozáson akadtam fenn. [Miley] egy olyan kultúrát használ színpadi kiegészítőként, ami nem a sajátja, és engem őszintén, ez zavart leginkább. Azt hiszem, valaki elmagyarázhatná neki ezt a faji kérdést. […] Nem én leszek az, aki más előadókat vádol rasszizmussal, nem megyek el odáig. Úgy gondolom, hogy egy kissé érzéketlen annak ellenére, hogy fekete nők is voltak vele a színpadon, de őket inkább kellékeknek érzékeltették, mint bármi másnak. Ettől kényelmetlenül éreztem magam. Úgy gondolom, Miley egy húszéves lány, aki most szerez tapasztalatokat – vagy legalábbis próbál szerezni – és új dolgokat próbál ki először, és ebbe beletartozik a bulizás és az olyan dolgok viselése, amik másokat kellemetlenül érintenek, de számomra ez volt a legkevésbé rossz a dologban. Ez a része nem zavart annyira.

A beszélgetést itt hallgathatjátok meg teljes hosszában:

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?