Főoldal / Ti küldtétek / Élménybeszámolók / Sz. Boglárka élménybeszámolója (MonumenTour)

Sz. Boglárka élménybeszámolója (MonumenTour)

Sziasztok! Szabó Boglárka vagyok, jelenleg Amerikában, Észak-­ Karolinában vagyok, és az a hatalmas kiváltság ért, hogy láthattam a Paramore­-t élőben Raleigh-ban július 22-én. A jegyet ajándékba kaptam. Megpróbálom a lehető legrészletesebben leírni az egészet, de egy picit még mindig a hatása alatt vagyok, és kicsit homályosan emlékszem.

Szóval, a kapunyitás 6-kor volt, kb. akkor értünk oda, mákunk volt, mert bár a sor már elég hosszú volt, de gyorsan haladt, úgyhogy kb. 10 perc alatt bent voltunk. A helyszín a Walnut Creek Amphitheater volt, eredetileg nem széken, hanem hátul, a pázsiton ültünk volna, de egy biztonsági őr 10 dollárért árult jegyeket a fedett részre, ami közelebb volt a színpadhoz, úgyhogy nagy örömömre meg közelebb voltunk a színpadhoz, bár az arcukat nem tudtam kivenni sajnos.

Kezdés előtt bevásároltunk a Paramore-merch­ből. A show-t a New Politics nyitotta, jók voltak, megalapozták a hangulatot. Az énekes meg nagyon menő break táncot nyomott, kézen- és fejenállás, szaltó stb.

DSC_04721

Utánuk jött a Paramore. Nagyon izgatott voltam, mert a budapesti koncert óta nagyon vágytam arra, hogy láthassam őket élőben, mert arra nem tudtam elmenni. Kamerával meg telefonnal a kezemben pásztáztam a színpadot, várva, hogy a személyzet átrendezze azt. Mikor megláttam a dobost, akkor már felgyorsult a pulzusom. Mikor beindult a füstgép és a ledfalon különböző lézerminták kezdtek megjelenni, akkor már tudtam, hogy kezdeni fognak. Olyan izgatott voltam, hogy elkezdtek folyni a könnyeim, és végül mikor megláttam Hayley-­t kifutni a színpadra és elkezdték játszani a Still Into You-­t, akkor eltörött a mécses és konkrétan bőgtem és remegtem össze­vissza. Annyira boldog voltam, nem tudtam elhinni, hogy végre élőben látom őket, nem videón, hanem a saját szemeimmel.

Volt konfetti meg szalageső is közben. Utána szépen eljátszották a szokásos MonumenTour setlistjének számait, a Last Hope után a meglepidal ismét a Brick By Boring Brick volt nagy örömömre. A Thats What You Get­nél megint volt énekeltetés, Pressure flip megint elmaradt, mert Jeremy meg mindig gyógyulgat, de a show­-t a Last Hope kivételével végig állva nyomta.

DSC_04971

Hayley alaposan befutotta meg ugrálta az egész színpadot. A Let The Flames Begin és utána a Part II nagyot szólt, sok fénnyel meg Taylor dobolásával, Hayley headbangjével. A Misery Business nagyon jó volt, ha jól emlékszem, akkor egy Shannon nevű vörös hajú lány került a színpadra. Én is próbáltam integetni meg minden, de hát túl messze voltunk a színpadtól. Majd talán legközelebb. Elvileg a mögöttünk lévő három sornyi emberke is rám mutogatott, hogy válasszon engem, és ez tök ari!

A show­-t az Aint It Funnal meg lufikkal és még több konfettivel zárták, Jeremy took us to church. Nagyon jó volt, kb. egy óráig játszottak, de 5 percnek tűnt, túl gyorsan vége lett. Csináltam sok videót, Hayley beszédeiről is, sok képet, sajnos a videók nem valami jó minőségűek. Emlékbe pedig eltettem egy adag konfettit. Nagyon jó volt, elvonási tüneteim vannak! Remélem, lesz meg alkalmam látni őket!

DSC_05061