Ezt kell tudnod az új Paramore-albumról és a soproni koncertről

Akkor most mi is a helyzet a Paramore háza táján? Alapos összefoglaló.

Új dallal, klippel, albumborítóval, tracklisttel, koncertdátumokkal, sok-sok merchandise-szal és pár új promóciós fotóval, illetve egy nagyon régóta várt Zac Farróval tért vissza a Paramore a tegnapi napon. Íme egy összefoglaló azoknak, akik fejüket vesztették a nagy információhalmazban:

Ugye, az együttes önmagáról elnevezett albuma már több mint négy éve megjelent, azóta csak egy új dalt hallhattunk 2014 őszén, amikor kiadták a deluxe verzión a Tell Me It’s Okay demóját. Azóta igazából az együttes is eltűnt, Jeremy kivált/Jeremyt kirakták, jól beperelték egymást a tagok, aztán jött egy másfél éves időszak, ami alatt majdhogynem mi is megfeledkeztünk róluk. Ez idő alatt volt egy szusszanásnyi pillanat a magánéletre és egy új vállalkozás beindítására: Hayley 2016 elején megférjült, majd nem sokkal később előrukkolt a saját hajfestékmárkájával, hogy azért mégis emlékeztessen, él és virul.

Az ötödik album érkezését hivatalosan először tavaly tavasszal erősítették meg a Parahoy!-on, és miután lezajlott a négy napig tartó luxushajókázás, a srácok haza is tértek dalokat írni és stúdiózni. Ekkortájt kezdte el Hayley és Taylor tweetelni azt a sok közös képet Zac Farróval, mondván, hogy amúgy csak ebédelnek, semmi komolyról nincs szó. Ez nyilván nem így volt, hamar jött is a hír, hogy Zac fog dobolni az ötödik albumon, de egyelőre cáfolták, hogy hét év kihagyás után újra csatlakozna az együtteshez. Igazából egyértelmű volt, hogy újra összeállnak. Írtunk is egy cikket Farro különös szerződéséről, aztán még aznap hivatalossá tették, hogy visszatért a zenekarba.

Pár héttel ezelőtt kiszivárgott egy tracklist, amit akkor gyorsan meg is próbáltak eltüntetni az internetről – nyilván kevesebb sikerrel. A végleges dallistát tegnap bejelentették, és így visszatekintve elég nagy az egyezés. Mutatjuk is akkor a dalokat a hivatalos sorrendjükben:

  1. Hard Times
  2. Rose-Colored Boy
  3. Told You So
  4. Forgiveness
  5. Fake Happy
  6. 26
  7. Pool
  8. Grudges
  9. Caught In The Middle
  10. Idle Worship
  11. No Friend
  12. Tell Me How

Ez lenne az albumborító az ötödik nagylemezhez, ami az After Laughter címet kapta, és május 12-én debütál világszerte.

Az első kislemez a Hard Times lett, mi meg is jósoltuk nektek a napokban, hogy legyetek résen kedd és szerda tájékán, mert két nagy bejelentés is várható. Az egyik egyértelműen egy új dal/klip érkezte volt, a másikról pedig nem beszélhettünk, de már az is nyilvánossá vált: a Grammy-díjas együttes négy év után ismét Magyarországra látogat.

A Hard Times dalszövegét itt találjátok mind angol, mind magyar nyelven.

Négyéves Paramore Hungary-s karrierünk során a legnehezebb feladatunk az volt, hogy ezt titokban tartsuk addig, amíg hivatalosan be nem jelentik. Nehéz dolgunk volt, de a lényeg: június 30-án headlinerként lépnek fel a soproni Volt fesztiválon. És a legjobb: ha nagyon, nagyon, mármint NAGYON akarjátok őket látni, egy nappal korábban Bécsben is koncerteznek! A fesztiválról és jegyárakról többet a Volt honlapján tudhattok meg, a bécsi utazásról pedig várhatóan infózunk majd a későbbiekben, mivel eléggé elképzelhető, hogy mi ott is ott leszünk.

A négy évvel ezelőtti koncertről egyébként még mindig őrizzük az emlékeiteket, itt olvashatjátok vissza az élménybeszámolókat!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?