Egyre jobban durvul a bíróság elé terjesztett jogi ügy.

Újabb fejlemények a Paramore kontra Jeremy perben

Mint korábban beszámoltunk róla, Jeremy és a Paramore megmaradt tagjai jogi perben állnak egymással, a Dailymailhez került iratokból pedig további részleteket tudtunk meg az üggyel kapcsolatban. A lap szerint ugyanis Jeremy azzal vádolja Hayley-t; hazudik arról, valójában ki is írta a dalokat a negyedik lemezre.

A perben, melynek témája elsősorban szerződésszegés és csalás, megnevezik Taylort, Mark Mercadot és Jason B. Childresst is, akik menedzsmenti tanácsokat szolgáltattak a bandának. A hivatalos dokumentumok alapján kiderült, Jeremy azt állítja, ő, Hayley és Taylor megegyeztek, hogy a 2013-as, Paramore című album dalainak szerzői jogain egyformán osztoznak, mivel – mint mondja –, mind a 17 szám írásához hozzájárult, és a lemez funkos stílusa is neki köszönhető – különösen a legnagyobb slágerüket, az Ain’t It Funt illetően, ami az első helyen szerepelt a Billboard különböző listáin, több mint 2 millió eladást generált, és 2015-ben hazavitte a legjobb rockdalnak járó Grammy-díjat. Pontosabban csak Hayley és Taylor kapták az utóbbi elismerést, hiszen a papírok szerint ők voltak az auktorok.

A szerződések és iratok azonban ellentmondanak a lemezlovasi karrierre vágyó (ex)basszusgitárosnak: Davis neve ugyanis nem szerepel a szerzők között, leszámítva egy általuk jelentéktelennek kategorizált dalocskánál, a Holiday című, 1:09 hosszú átvezetőnél.

Szóval a valós probléma, összefoglalva: a decemberben kivált Jeremy azért emeli fel hangját Hayley-vel szemben, mert az énekesnő, aki bár nyilvánosan többször is megköszönte az Ain’t It Fun létrejöttében játszott szerepét, a megfelelő helyeken mégsem tüntette fel a gitáros nevét, és sosem kompenzálta megfelelően a szerzői munkáit, így Davis úgy érzi, nem kap eleget sem a jogdíjakból, sem az egyéb zenekari bevételekből. A korábban említett menedzsereket pedig azzal rágalmazza, nem adtak neki megfelelő jogi tanácsokat, holott ezért alkalmazták őket.

A pereskedéssel azt szeretné elérni, Hayley és Taylor módosítsák a szerzői jogokat – ami lehetővé tenné, hogy Jeremy pénzhez jusson a jövőbeli bevételekből is –, és ezen felül fizessék meg eddig elszenvedett veszteségeit és a perre fordított költségeit.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?