Óriási jogi per elébe néz Jeremy a Paramore-ral szemben

Mindenki beperelt mindenkit.
Mint ismert, Jeremy tavaly decemberben a mai napig tisztázatlan körülmények között távozott a Paramore-ból. Akkor az elválás békésnek tűnt, de úgy néz ki, nem tudtak tisztességesen megegyezni: bíróság elé került ugyanis az ügy – írja a Tennesseean –, mivel a Paramore-t tulajdonló cég, a Varoom Whoa beperelte őt.

Na de mi is az a Varoom Whoa és miért nem hallottunk róla eddig?

Kicsit mi is meglepődtünk, hiszen tegnap megtudtuk, hogy ezt a céget Hayley birtokolja, és ő az egyetlen jogtulajdonos a zenekarban, Taylor és Jeremy, illetve korábban Zac és Josh csak alkalmazottként voltak kifizetve a turnék és egyéb bevételek után. Tehát a srácok nem is a kiadótól kapták a fizetést, hanem Hayley-től, aki „bajtársiasságból” saját bevételeinek egy részéből is jókora összegeket utalt rendszeresen a fiúknak. Saját bevételek alatt arra kell gondolni, hogy frontasszonyként többet keresett, de a különbözetet elosztotta a fiúk között, így mindhárman ugyanakkora összeghez jutottak az eladásokból, koncertekből, jogdíjakból.

Az énekesnő bajtársiasságból úgy döntött, a zenekari tagok az ő keresetének egy részét is megkapják.

– írja a kezdeti per.

Ahogy a lap írja, a pereskedésre azért került sor, mert Jeremy úgy érezte, mivel ő a kezdetektől jelen volt a bandában, a szerződés ellenére is üzlettárs, nem pedig alkalmazott. A szerződésekről egyébként annyit kell tudni, hogy Hayley az egyedüli, akinek élő megállapodása van/volt/lesz az Atlantic Recordsszal. (Ennek a leánykiadója a Fueled By Ramen.)

Szóval a lényeg: Jeremy a kontraktus szerint csupán egy alkalmazott volt, ennek ellenére úgy véli, joga van igényt tartania a bevételek egy adott részére, és nemcsak azokból az időkből, mikor még zenekari tag volt, hanem potenciálisan mostantól az összes jövőbeni jogdíjból és turnéból is, hiába távozott az együttesből. Amennyiben esetleg megnyeri a pert, a meghatározatlan összegű kártérítés mellett tulajdonjogokat is kapna – ez utóbbi tenné lehetővé az előbb leírt jövőbeni bevételszerzések lehetőségét.

tumblr_mmz2apZf7X1rlufnro1_500
Mindenki beperelt mindenkit

Ahogy megjegyeztük, a Varoom Whoa (ergo Hayley csapata) perelt először, és bíróság előtt próbálja bebizonyítani, hogy a volt basszusgitáros sosem volt üzlettárs. Jeremy pénteken adta be a viszontkeresetet ellenük, állítva, hogy a Paramore-t ő és Hayley alapították ketten. Elmondta még azt is, hogy bár dalokat sosem írt, számtalan feladata volt: mint pl. a világítástechnika megszervezése a turnék alkalmával, illetve néhány, a bandával és a személyzettel kapcsolatos döntés meghozatala is.

Davis egyébként egy hatalmas villában él, rengeteg földje és telke van, na meg hatalmas fegyvergyűjtő is. Sokan bizonyára tudjátok, hogy korábban 2005-ben is kilépett már a zenekarból „személyi okokra hivatkozva”, ám mi évekkel ezelőtt úgy hallottuk, hogy kirakták, mert drogproblémái voltak. Na de nem akarunk hülyeségeket mondani, lehet, hogy ez csak egy rosszindulatú pletyka. Mindenesetre a Varoom Whoa nem adja ki neki az általa igényelt papírokat a perhez, így egy igen hosszas huzavona elébe nézhetünk.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?