Hayley: „A Failure megváltoztatta a dalírásról való gondolkodásomat”

A Failure nevű amerikai rockbanda, ami egyébként 1990-ben alakult, bevallottan nagyban inspirálta a Paramore zenéjét. Olyannyira, hogy a srácok fel is dolgozták az együttes Stuck On You című számát, amit meg is jelentettek a Summer Tic EP-jükön 2006-ban.

A Failure új albumának megjelenése alkalmából az ArtistDirect.com olyan előadókat interjúvolt meg, akik példaképüknek tekintik az együttest, és természetesen Hayley is köztük volt, aki a következőket nyilatkozta:

Először 13 éves koromban jutottam hozzá a Fantastic Planet másolatához. Elképesztő belegondolni! Egy Randall nevű barátomtól kaptam. Odaadta és azt mondta: »Nem tudom, tetszik-e, de gondoltam, neked adom.« Taylor York nagyon szereti a Failure-t. Szerintem a barátaink nagy része is tőle hallott az együttesről. Taylornak van két bátyja, akik mindenféle zenéket mutattak neki, mi pedig elhoztuk és együtt hallgattuk őket. A Failure is egy ilyen együttes volt. A Fantastic Planet megváltoztatta a dalírásról való gondolkodásomat. Amikor tinédzser vagy, olyan 14 éves, minden kicsit ártalmasnak és nehéznek tűnik. Az egyik oka, hogy ennyire tudtam kötődni a Failure-höz az, hogy a dalaik ugyan sötét hangulattal bírnak, az együttes mégis szarkasztikusan adja elő őket. Nagyon szeretem a Failure-t! Az, hogy tavaly nyáron találkozhattunk Ken Andrewsszal, hatalmas dolog volt a számunkra! Nagyon izgultunk. Mára ő is nagyjából a csapatunk részévé vált, ami nagyon jó érzés!

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?