Hayley a Rolling Stone-nak adott interjújában mesélt a Writing The Future-ről.

Ezt kell tudnod a Paramore közelgő turnéjáról

Mikor az együttes bejelentette a Writing The Future névre keresztelt tavaszi turnéját, egyből tisztázta: nem egy szimpla koncertsorozat vár a rajongókra, ugyanis minden megálló egyfajta ünnepi hangulatban fog eltelni, ahol a negyedik stúdióalbum által elért sikereket celebrálják majd. Van is mit, hiszen a Farro testvérek 2010-es távozása óta a Paramore megjelentetett egy első helyen debütáló albumot, két platinalemezes dalt, és több díj mellett bezsebelt egy Grammy-gramofont is.

Soha az életben nem gondoltuk volna, hogy valaha is nyerhetünk Grammy-díjat, vagy szerzünk bármi más dicsőséget azok közül, amiket végül mégis sikerült megkaparintani az utunk során. Ezért tekintünk minden fellépésre kis eseményként, ahol a rajongóinkkal való kapcsolatunkat, az önmagunkról elnevezett lemez sikereit és az elmúlt két évet ünnepeljük.

– mondta Hayley a Rolling Stone-nak adott telefonos interjújában.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy bár már 11 éve pályán vannak, nem veszik félvállról az ehhez hasonló kisebb turnékat sem, így lelkesen próbálnak a koncertekre. Mint a dallistával kapcsolatban az énekesnő már kikotyogta, legalább ugyanannyira fognak koncentrálni a régi számokra a setlist összeállításakor, mint az újabbakra.

Mikor a korongon dolgoztunk, volt egy dalunk, a Future, az utolsó szám a lemezen, ami újra életre keltett mindent, ami fiatalkorunkban hatással volt ránk, és amitől olyan érzésünk volt, mintha ismét Jeremy nappalijában játszanánk. Mintha körbeértünk volna. Aztán két rohamtempóban eltelt év után itt volt a Parahoy!, melynek második estjén olyan intimitást éreztünk a koncerten, amire az elmúlt években egyáltalán nem volt példa.

Az első nap szándékosan tettünk a setlistbe rengeteg kislemezdalt, de a második este azt akartuk elérni, hogy az albumainkat összeszőve olyan számokat is játsszunk, miket a rajongóink már rég nem hallhattak.

– áradozott a Writing The Future-t ihlető Parahoy!-ról.

Ezt az érzést mindig is meg akartuk élni ehhez hasonló estek kereteink belül. Nem számít az a rengeteg csodálatos dolog, ami ezzel az albummal történt, ugyanúgy egy banda vagyunk; még mindig megvannak ugyanazok a hatások és érzések, amiket sosem akarunk elengedni. Szóval ez lenne a mi módunk arra, hogy visszatérjünk ide, remélve, hogy a rajongóink – akár újak, akár régiek – is velünk tartanak.

A Rolling Stone arról is beszámol, hogy a rövid koncertsorozaton az együttes nem akar új dolgokkal kísérletezni, de arról egyelőre még nem értekeztek, lesznek-e feldolgozások. Mindenesetre mindannyian abban reménykednek, hogy a Self-Titled életet lezáró turné egy új fejezetet nyit a banda életében.

Szükségünk van egy kis pihenőre a MonumenTour után, hogy megemésszük a dolgokat, amiket véghezvittünk, és mindeközben a magánéletünkben is történtek velünk csodálatos események. Totál készen állunk az útra kelésre, hogy újra a rajongóinkkal legyünk. Megperzseli a hátsónkat az, ami ezek után következik. Már érzem is. És izgalmas.

– tette hozzá végezetül.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?