Sikerült díjra váltaniuk a harmadik jelölést.

Történelmet írt első Grammy-díjával a Paramore!

A Paramore itt van, hogy emlékeztessen arra: egy rockegyüttes, melynek élén nő áll, lehet ugyanolyan jó – vagy akár jobb is –, mint egy férfi által vezetett banda. A zenekar ugyanis megnyerte az 57. Grammy-gála Legjobb rockdal kategóriájának díját, így Alanis Morissette 1999-es győzelme után Hayley Williams a legelső frontasszony, akit ugyanezen megtiszteltetés ért a férfiak által dominált rockzenei világban.

Hayley, miközben ezeket a sorokat olvassátok

A csapat első albumának, az egyébként megjelenésének idén tizedik évfordulóját ünneplő All We Know Is Fallingnak kivételével a Paramore-t minden korongjukkal jelölték már Grammy-díjra, ami eddig három nominációt jelentett számukra. Az önmagukról elnevezett, legszemélyesebb lemezükön szereplő Ain’t It Funnal azonban végre sikerült trófeára váltaniuk a legutóbbi jelölést, amivel idén Becket, a The Black Keyst, Ryan Adamst és Jack White-ot verték meg.

Az Ain’t It Fun az együttes 2013-as albumán szerepel, mely az első felvételük Josh és Zac Farro 2010-es kiválása óta. Megjelenése után számtalan negatív kritikát kaptak az újfajta, vérfrissített hangzásvilággal kapcsolatban, melynek kiváltó okául a fivérek távozását vélték. Minden kétség és gyűlölködés ellenére a banda megnyerte legelső Grammy-díját, amivel szerintünk a zenetörténelem egyik legnagyobb „f*ck you”-ját mutatták.

A Jeremy 30. születésnapján megítélt arany gramofont Hayley és Taylor kapják, hiszen ők írták a számot, aminek sikerére az énekesnő a következőképp reagált:

A MÁSVILÁGRÓL TWEETELEK!!!!!! ÉPP MOST NYERTÜNK EGY ISTENVERTE GRAMMYT. AHHHHHHHHH!!! #LEGJOBBROCKDAL @TheGRAMMYs

Az utolsó dolog: annyira, de annyira király, hogy azt mondhatom; azért nyertünk Grammyt, mert 100%-ig önmagunk vagyunk. Néhány kölyök a zene egy viszonylag apró színteréből… Semmi se tölt el jobb érzéssel annál, mint az, hogy még mindig támogatnak azok a kortársak/hősök, akikkel felnőttünk. Mindeközben olyan kortársak/hősök is támogatnak már, akikről sosem gondoltuk volna, hogy egyáltalán a létezésünkről tudnak. Egy punk-rock szcénából a rádiókba, az MTV-re, majd a Grammyre… Hűek maradtunk a Paramore-hoz. Annyira büszke vagyok.

– írta.

A Paramore sajnos nem tudott részt venni a díjátadó ceremónián, így az elismerés fizikai bizonyítékát, hogy az Ain’t It Fun a legjobb rockdal, majd postai úton kapják meg.

Gratulálunk, és rajongókként végtelenül büszkék vagyunk!

Hayley-t és Taylort többek között Chad Gilbert, Taylor Swift, Demi Lovato és a formáció exdobosa, Zac Farro is kedves szavakkal illette.

A Twitteren igen sokáig világtrend volt a #WeAreParamoreGrammy hashtag és az Ain’t It Fun is.

Szerző: Salihu Dijan

2010 óta vagyok Paramore-rajongó, 2013 óta a Paramore Hungary főszerkesztője. Én felelek a honlap karbantartásáért, többek között a Minden a klipről-sorozatért, illetve a Paramore menü alatt található információk naprakészségéért.

Ezt olvastad már?

Ez történt mostanság a Paramore háza táján

Billie Eilish-duett, NFT-jogok, hatodik album és idei visszatérés tartja lázban az internetet.

Vélemény, hozzászólás?